Gătitul pastelor pare simplu, dar chiar și cel mai experimentat bucătar le poate da peste cap. Să clarificăm odată pentru totdeauna dacă pastele pot fi clătite sau nu. Citiți și aflați cum să o faceți corect.
Nu poți să încurci pastele
Pastele sunt un ingredient popular nu numai în sosuri, ci și în supe. S-ar părea că, datorită universalității și ușurinței sale de pregătire, este imposibil să-l strice. Cu toate acestea, mulți dintre noi o facem greșit.
Ideea este pastele fierte trebuie turnate cu apă sau nu? De asemenea, merită să răspundeți la câteva întrebări de bază. De exemplu, de ce turnați apă peste el sau de ce nu ar trebui să o faceți?
A clăti sau a nu clăti?
Răspunsurile la aceste întrebări sunt simple. Ar trebui să începeți prin a determina pentru ce doriți să folosiți pastele. Cel care ajunge intr-un sos delicios se prepara altfel decat cel care ajunge intr-o supa sau salata.
Pasta care intră în sos trebuie să fie extrem de vâscoasă și de asemenea cremoasă. Aceste caracteristici sunt necesare pentru ca sosul să adere perfect și să fie absorbit în paste. Abia atunci întregul fel de mâncare are sens. Pastele destinate sosurilor nu trebuie clătite. Dacă faci asta, vei elimina amidonul, ceea ce ajută pastele să se combine mai bine cu sosul lichid.
Dacă intenționați să folosiți pastele ca ingredient în supă sau salată, trebuie să le clătiți. În aceste cazuri, este necesară eliminarea amidonului. Absența acestuia va face pasta mai elastică și nu se va lipi. Ce este foarte important în aceste feluri de mâncare.
Cum să gătești pastele?
Acum știți când să turnați apă peste paste și când să o evitați. Dar știi să-l gătești? Există câteva reguli pe care trebuie să le cunoști. Regula de bază este cantitatea potrivită de apă. Amintește-ți pentru fiecare 100 de grame de paste se toarnă 1 litru de apă. În plus, apa trebuie sărată înainte de a adăuga pasta la ea.
Probabil știi aceste reguli, adaugi ulei de masline sau ulei de masline in apa pentru paste? Nu face niciodată asta. Se crede că adăugarea de grăsimi în apa clocotită va împiedica lipirea acesteia. Cu toate acestea, adevărul este cu totul altul. Uleiul poate fi adăugat doar la tăițeii proaspăți cu ouă. Pastele uscate din magazin, care sunt de calitate proastă, se vor lipi oricum între ele, iar cea bună nu are nevoie de grăsime. Amintiți-vă acest lucru și nu stricați gustul.
Doar urmați regulile de mai sus și nu turnați apă peste paste și vor avea un gust uimitor. Verificați care varză murată este cea mai bună și ce lucruri delicioase puteți face cu pâine veche.