În toamnă, întindeți-o sub zmeură și tratați cu acest lichid – tufișul va fi transformat dincolo de recunoaștere!

Zmeura din propria gradina, cultivata chiar de tine, va avea intotdeauna un gust mai bun decat cele cumparate. În plus, există și cunoștințe despre ce au fost fertilizați și udați. Doar așa pot fi sigur că fructele sunt 100% organice.

Pentru ca tufele de zmeură să crească sănătos și din abundență, trebuie să le acordați puțin atenție. Cu toate acestea, lucrul la ele dă roade, deoarece produce fructe suculente și dulci. La începutul toamnei, răspândesc mereu mulci sub ele, ceea ce are un efect extrem de pozitiv.

Merită să mulci zmeura?

Am un singur răspuns ferm la această întrebare: da! Datorită acestei acțiuni, apa pe care o udăm plantele se evaporă mult mai lent, iar temperatura solului este mai stabilă – ceea ce este deosebit de important iarna în timpul înghețurilor.

În plus, rădăcinile de zmeură devin mai active și se dezvoltă corespunzător. Am început să mulc abia anul trecut și am observat efectul deja după prima recoltă. Coșurile mele erau aproape de două ori mai pline. Experiența mi-a arătat și că merită.

Citeste si:  Acesta este cel mai bun loc pentru clematis. Nu va înflori pe alții

 

Zmeura (1).jpg
Fot. Canva

Cum să mulci zmeura?

Există multe metode, până la 5. Puteți alege mulcirea cu rumeguș, paie, turbă, frunze de copac și ace, precum și materiale artificiale. M-am hotărât asupra primei metode, care este și cea mai populară în Polonia. Prin urmare, este și cel mai dovedit.

Am decis să ajut rumeguş și completați-le cu două ingrediente: o soluție de uree și apă, precum și făină de calcar. Ambele produse fac cantitate azot în substrat este optimă, iar activitatea microflorei care trăiește în lemn este controlată.

Cum să mulci zmeura?

Nimic nu poate fi mai simplu. În primul rând, împrăștiem rumeguș pe suprafață și îl întind astfel încât stratul să aibă aproximativ 15 cm grosime. Apoi turnam peste ele soluție de uree (proporțiile sunt de 10 grame la 1 litru de apă), asigurându-mă că toată suprafața gunoi era umed. La final, stropesc totul cu câteva pumni de făină de lămâie.

Când fac munca de mai sus, am încredere că zmeura sunt protejate corespunzător împotriva frigului, secetei și activității nedorite ale insectelor. După câteva sezoane, rumegușul se va descompune și va crea humus, umplând suplimentar solul cu valoare nutritivă. Prin urmare, merită repetat procesul după câțiva ani.

Zmeura.jpg
Fot. Canva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *