Roșiile tăiate felii sunt o modalitate excelentă de a-și păstra aroma pentru iarnă. Reteta este extrem de simpla si singurul ingredient sunt rosiile coapte. Vedeți cum să pregătiți roșiile în bucăți pentru borcane, care vor fi de neînlocuit în zilele geroase de iarnă.
Cum să faci roșii groase pentru borcane?
Reteta de rosii tocate pentru iarna este foarte usoara. Primul pas este să opărești roșiile cu apă clocotită și să le cureți de coajă. Soiurile cu pielea mai groasă pot fi tăiate în cruce pe mijloc și scufundate în apă clocotită pentru câteva momente. Acest lucru va face mai ușor și mai rapid îndepărtarea pielii. Următorul pas este să tăiați roșiile în bucăți mai mici. Este necesar să îndepărtați tulpinile. Apoi bucățile de roșii se pun în borcane, închise ermetic și pasteurizate umede timp de 15 minute. După ce borcanele s-au răcit, puneți-le într-un loc întunecat și uscat.
Ce soiuri de roșii sunt cele mai bune pentru procesare?
Pentru conservarea de iarnă, alegeți soiuri precum Bawole Serce, Kmicic sau Frodo. Roșiile ar trebui să fie coapte. O atenție deosebită trebuie acordată cojii. Ar trebui să fie netedă și nedeteriorată. Roșiile nu trebuie să prezinte semne de mucegai.
Cum se folosesc roșiile tăiate cubulețe în borcane?
Merita sa incercati aceasta reteta simpla, deoarece bucatile de rosii de vara in borcane sunt un ingredient delicios in multe preparate. Le puteți folosi pentru supe clasice de roșii sau puteți face un sos uimitor care va fi delicios cu paste. Vor funcționa bine în caserole cu carne și legume sau în mâncăruri italiene clasice precum pizza, risotto sau lasagna.
- 2 kg sau mai mult de roșii cărnoase
PREGĂTIREA PAS CU PAS
- Fierbeți roșiile în apă clocotită și curățați-le de coajă. Tăiați în bucăți mai mici, îndepărtând tulpinile dure.
- Puneți bucățile de roșii în borcane sterilizate, curate și uscate. Strângeți bine.
- Pasteurizeaza borcanele intr-o oala cu apa clocotita tapetata cu o carpa timp de 15 minute.
- Scoateți cu grijă borcanele fierbinți din oală și lăsați deoparte să se răcească.
- A se păstra într-un loc uscat și întunecat.
Întradevăr, roșiile puse pe „iarnă” sunt extraordinare. Nu ori ce roșie merită conservată. Dacă va plăcut vreun soi în timpul lor, alea dulci acrișoare și cu acel parfum specific de roșie mâncată în copilărie, pe acelea mizați. Alt soi nu.