Gătiți un ou poșat „perfect” în 3 minute fără să-l fierbeți în apă sau să folosiți oțet

Ouăle poșate pot fi dificil de gătit acasă, dar un bucătar profesionist are o tehnică simplă „foolproof” care face gătitul ouălor incredibil de ușor.

Există o modalitate simplă de a face un ou poșat fără a folosi oțet sau a-l fierbe în apă (Imagine: Getty)

Ouăle poșate sunt o bază gustoasă pentru micul dejun, dar mulți oameni pot fi amânați să facă unul acasă, deoarece este foarte ușor ca oul să se destrame atunci când îl fierb în apă.

Gătitul unui ou poșat poate fi dificil dacă apa nu este la temperatura potrivită, albușul se va întinde, lăsând o mizerie strunoasă.

Există multe sfaturi online despre cel mai bun mod de a vă asigura că un ou poșat își păstrează forma, cum ar fi adăugarea de oțet alb în oala cu apă sau crearea unui vârtej înainte de a sparge oul în apă.

Cu toate acestea, Cynthia Christensen, bucătar și fondator al But First We Brunch, a spus că există o metodă de gătit „foolproof” mult mai bună pentru a face un ou poșat fără a fi nevoie să folosiți hack-uri.

Citeste si:  Ouă de curcan pe un pat de legume cu brânză - o cină rapidă și gustoasă într-o singură tigaie

Cynthia a spus: „Această rețetă te va conduce la ouă poșate perfecte – de fiecare dată! Fără apă clocotită, fără vârtej și fără anxietate pentru ouă!”

Cel mai simplu mod de a face un ou poșat este prin abur (Imagine: Getty)

Cum să faci un ou poșat fără apă clocotită sau folosind oțet alb

Cea mai bună și mai ușoară modalitate de a face un ou poșat este să-l aburiți în doar puțină apă, ceea ce face ca oul să se răspândească mai puțin și nu trebuie să vă faceți griji pentru orice mizerie.

Tot ce trebuie să faceți este să adăugați puțină apă rece într-o tigaie (în jur de unu-doi centimetri). Nu aveți nevoie de multă apă, doar cât să scufundați parțial oul.

Apoi, spargeți mai întâi un ou într-o strecurătoare pentru a scăpa de părțile apoase ale ouului și apoi transferați-l într-un castron mic.

Cynthia a spus: „Se strecoară oul cu o strecurătoare cu plasă fină, îndepărtează porțiunea apoasă a albușurilor care se transformă în albușuri în apă fierbinte.”

Puneti tigaia la foc mare si daca doriti puteti adauga putina zeama de lamaie in apa deoarece aciditatea scade pH-ul apei, ceea ce ajuta albusurile sa isi pastreze forma la gatit.

Cynthia a spus: „Unii oameni nu suportă mirosul sau gustul oțetului. Dacă sunteți unul dintre acești oameni, puteți înlocui oțetul cu o cantitate egală de suc de lămâie. Oul tău nu va avea gust de suc de lămâie, dar cel mai important, bucătăria ta nu va mirosi a oțet.”

Aburirea ouălor poșate durează doar trei minute și vă va lăsa cu un ou poșat perfect (Imagine: Getty)

Aduceți apa din tigaie la fiert, luați de pe foc și apoi vărsați ușor oul în tigaie.

Asigurați-vă că există mult spațiu și că albușurile nu se ating dacă gătiți mai mult de un ou.

Apoi, puneți un capac pe tigaie, setați un cronometru pentru trei minute și lăsați ouăle poșate să se aburească.

După expirarea timpului, folosiți o lingură cu fantă pentru a scoate ouăle din tigaie și verificați dacă sunt gătite după bunul plac.

Cynthia a spus: „Testează starea de fierbere împingând ușor albul. Dacă vrei să fie mai fierte, scufundă-le înapoi timp de 30 de secunde. Mai mult decât atât, și gălbenușul tău va fi exagerat.”

Scoateți ouăle din tigaie și puneți-le pe o bucată de hârtie de bucătărie timp de câteva secunde pentru a elimina excesul de apă.

Oul tău poșat perfect gătit, cu un gălbenuș bogat curgător și un exterior alb elastic este acum gata de mâncat, fără a fi nevoie să treci prin nicio bătaie de cap pentru a-l găti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *