De ce începe să înflorească varza murată? Aflați cum să vă păstrați saramura curată și să evitați problemele!

Un prim motiv pentru care putem vedea mucegai alb pe varză este că butoiul sau recipientul nu a fost sterilizat corespunzător. Din această cauză, bacteriile vor crește.

De asemenea, ai grijă la apa pe care o folosești la saramură. Cel mai sigur este să fierbi apa, bineînțeles lăsând-o să se răcească puțin. Apa fierbinte în contact cu plasticul nu este de dorit.

Când puneți murăturile în recipient, asigurați-vă că ultimele legume așezate sunt scufundate în apă (pentru a nu rămâne părți din ele deasupra). Și acest lucru poate contribui la apariția mucegaiului alb.

Este bine sa adaugati hrean sau alte ingrediente care au si rol antibacterian. Și strecurarea saramurii va ajuta să nu înflorească varza.

Ce să faci dacă varza are o floare

Dacă observați mucegai pe varză, nu trebuie să vă faceți griji. Nu înseamnă că varza s-a stricat și nu mai este bună. Iată ce ar trebui să faci.

Încercați să îndepărtați floarea cu o lingură și chiar să strecurați saramura printr-o sită fină.

Citeste si:  O rețetă rapidă de friptură de porc delicioasă cu legume și brânză

O alta varianta de a scapa de floare este sa pui o lingurita de otet in borcan.

Dacă aveți mai multe murături care au înflorit, cel mai bine este să le îndepărtați și să le mâncați cât mai curând posibil, deoarece acest mucegai poate schimba gustul legumelor. Dacă murăturile au dezvoltat mucegai și în interior, atunci ar trebui să încetați să le mai folosiți.

Dacă am prezentat mai devreme cauzele care duc la apariția mucegaiului, este ușor să deducem metodele care ar ajuta la prevenirea acestei probleme.

Deci să folosim numai recipiente sterilizate. Să folosim apa fiartă pentru murături. Și păstrați murăturile într-un loc răcoros și întunecat. În casă, de obicei nu este o idee bună să păstrați murăturile pentru că va fi cald. Cel mult într-un balcon ar fi mai bine.

Când și cum să gătești varza

Incoltirea varzei, a saramurii, sau cum se spune „pritoceala” va incepe dupa aproximativ o saptamana dupa ce am murat-o.

În aproximativ două săptămâni va trebui să facem asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *