De ce cafeaua se dovedește fără gust: ce greșeli facem când preparăm băutura?

Este important de reținut că prepararea cafelei aromate și delicioase este o artă care necesită practică zilnică.

Pentru fiecare dintre noi, cafeaua nu este doar o băutură, este un adevărat ritual care ne ajută să ne trezim și să ne revigorăm. Cu toate acestea, uneori, cafeaua nu se dovedește atât de gustoasă și aromată pe cât ne-am dori. Și există mai multe motive pentru aceasta. Vă spunem ce greșeli trebuie evitate la prepararea cafelei pentru ca băutura să fie gustoasă, bogată și aromată.

De ce cafeaua se dovedește fără gust: ce greșeli ar trebui evitate

  1. Cafea expirată. Uneori, vânzătorii fără scrupule pot oferi un produs de calitate scăzută, expirat. O astfel de cafea poate avea o aromă delicioasă și un aspect atractiv, dar data de expirare a expirat de mult. De asemenea, ar trebui să acordați atenție datei la care boabele au fost prăjite. Cafeaua este considerată proaspătă dacă termenul de valabilitate este între 4 zile și două săptămâni. Apoi se oxidează și se pierde aroma principală.
  2. Deschideți ambalajul. Dacă aerul intră în pachetul de cafea, calitatea acestuia va scădea cu zece procente în fiecare zi. Pur și simplu își va pierde proprietățile gustative și va absorbi mirosurile străine. Prin urmare, ar trebui să închideți ermetic pachetul și să cumpărați suficientă cafea pentru a rezista două săptămâni, apoi își va păstra gustul și aroma.
  3. Proporții greșite de cafea și apă. Daca in timpul prepararii adaugati mai multa cafea decat este necesar, bautura va avea un postgust amar; daca adaugati prea multa apa, cafeaua va iesi fara gust si slaba. Experții recomandă adăugarea a 2 linguri de cafea la 180 ml de apă. Cu toate acestea, puteți experimenta proporțiile pentru a găsi echilibrul perfect pentru un gust impecabil.
  4. Temperatura apei. Temperatura apei joacă, de asemenea, un rol important la prepararea băuturii. Dacă apa este prea fierbinte, cafeaua nu va avea timp să se dezvolte pe deplin, iar dacă este prea rece, aroma și gustul nu vor fi extrase. Temperatura optimă este de 95 de grade.
  5. Boabele de cafea sunt măcinate prea fin sau prea grosier. Boabele de cafea ar trebui să fie măcinate în așa fel încât să le poată împărtăși tot gustul și aroma, dar nu prea fin, astfel încât zațul să nu intre în băutură.
Citeste si:  Această cafea este un pericol pentru sănătate! Evitați-l pentru a evita prinderea unei infecții periculoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *