Acest ulei este considerat cel mai prost pentru prajit, dar in bucataria romaneasca se mai foloseste in cantitati mari!

Folosim mult ulei atunci când prăjim carnea, peștele și alte alimente. Din păcate, uleiul, care este preferatul multora, poate provoca substanțe nocive în alimentele preparate. Care ulei este considerat cel mai prost de pe piață? O vom discuta în acest articol.

Ulei nociv

Acest ulei este considerat cel mai prost pentru prajit, dar in bucataria romaneasca se mai foloseste in cantitati mari!

Este greu de imaginat că gătești fără ulei. Îl folosim des și ne place în bucătărie. Prăjim cotlete, pește, carne sau legume. Folosim litri de ulei, dar nu primim întotdeauna ceea ce ne trebuie. Din păcate, acest ulei este foarte popular în Croația și poate deveni toxic atunci când este încălzit.

Este adesea folosit în bucătărie. Un produs ieftin și ușor disponibil este mai dăunător, așa că vă recomandăm să prăjiți numai produse potrivite. Care este cel mai bun ulei pentru prăjit? Vom explica acest lucru mai jos. Să ne uităm în dulapul de bucătărie. Poate că folosim, fără să știm, cel mai prost ulei de gătit.

Care este cel mai prost ulei pentru prăjit?
Uleiul de floarea soarelui este extrem de popular, aproape la fel de popular ca uleiul de canola. Apelăm la el pentru că este accesibil și ușor de cumpărat. Din păcate, nu este potrivit pentru prăjit. Uleiul de floarea soarelui se transformă în otravă când este încălzit. Chiar și atunci când temperatura ajunge la 100 de grade Celsius, eliberează substanțe nocive.

Citeste si:  Cum se prepară produsul anti-praf perfect: gospodinele cu experiență au dezvăluit secretul

Acizii grași polinesaturați sunt responsabili pentru tot. Se descompun la temperaturi ridicate. Uleiul de floarea soarelui are un punct de fum scăzut. În timpul descompunerii grăsimilor, se produce glicerol și acizi grași liberi. Uleiul își pierde proprietățile valoroase și devine periculos. Poate elibera aldehidă cancerigenă. Oamenii de știință de la Oxford cred că alimentele prăjite în ulei de floarea soarelui depășesc nivelul permis de compuși nocivi de până la 200 de ori.

Acest ulei este considerat cel mai prost pentru prajit, dar in bucataria romaneasca se mai foloseste in cantitati mari!

Ce fel de ulei să prăjești?
Este de remarcat faptul că uleiul de floarea soarelui este ideal pentru mâncăruri reci. Poate fi folosit în salate, salate și dressing-uri. Dar să uităm de prăjirea în acest ulei. Turnați ulei de canola sau ulei de floarea soarelui cu un conținut ridicat de acid oleic în tigaie.

Uleiul de măsline este, de asemenea, grozav pentru prăjit. Cu toate acestea, prăjirea singură nu este cea mai bună alegere pentru sănătatea noastră. Dacă trebuie neapărat să prăjim, o vom face pe scurt. Nu ardeți alimente și nu folosiți același ulei. Este mai bine să coacem sau să gătim alimente, cu siguranță va fi mai sănătos pentru noi.

2 Replies to “Acest ulei este considerat cel mai prost pentru prajit, dar in bucataria romaneasca se mai foloseste in cantitati mari!

  1. O alta intriga ,pai uleiul de floarea soarelui este de foarte mult timp,acum ne am desteptat ca numai este bun,si e bun uleiul de masline ,pai noi stim de mult ca uleiul de masline este doar pt salate,dar lavprajituri ce ulei folosim,asta o gaselnita de a baga fortat impotatand uleiul de masline ,akta magarie..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *