Folia de aluminiu este un element esențial al oricărui echipament de bucătărie. Cu toate acestea, mulți oameni se tem de pericolul său potențial pentru sănătate. Deși este în general sigur, există un caz specific în care ar trebui evitat.
Vreau să știu dacă folia de aluminiu este dăunătoare sănătății. Totul depinde de aluminiu.
Folia de aluminiu este cel mai des folosit material în bucătărie, unde pregătim mese delicioase. Aceasta folie este potrivita pentru cuptor si gratar deoarece nu se topeste la incalzire. În plus, îl folosim adesea pentru a împacheta alimente, cum ar fi sandvișurile pentru școală sau serviciu, astfel încât acestea să rămână proaspete mai mult timp și să nu fie contaminate de mediul înconjurător. Nu e de mirare că atât de mulți oameni îl folosesc. Cu toate acestea, mulți oameni nu realizează că este fabricat din aluminiu, care în cantități excesive poate fi dăunător sănătății. Iată ce trebuie să știți pentru a-l folosi în siguranță.
Să vă spun când folia de aluminiu este dăunătoare. Iată la ce să fii atent:
Coacerea necorespunzătoare a anumitor alimente în folie de aluminiu poate cauza scurgerea aluminiului în folie. Deși este excretat în urina persoanelor sănătoase, poate avea un efect dezastruos asupra sănătății persoanelor cu probleme renale. Aluminiul are un efect dăunător asupra sistemului nervos și circulator și se acumulează și în oase, ceea ce crește riscul de răni. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să aruncați imediat folia la coșul de gunoi. Evitați aceste greșeli comune de preparare a alimentelor pentru a fi atent și cumpătat. Dacă aveți îngrijorări legate de sănătatea dumneavoastră, faceți o programare la medicul dumneavoastră. El va putea comanda teste adecvate.
Nu este nevoie să evitați combinarea foliei de aluminiu cu nimic. Aceste produse sunt interzise.
Mulți oameni folosesc fără să știe folie de aluminiu pe produse și vase care nu sunt potrivite pentru aceasta deoarece folia permite aluminiului să pătrundă mult mai ușor. Vă spun ce ar trebui să evitați coacerea sau depozitarea în folie. Mai presus de toate:
Evitați coacerea sau depozitarea alimentelor acide precum castraveții și varza murată, citricele și merele, alimentele puternic aromate, în special sarea, alimentele foarte grase precum carnea (grăsimile suplimentare pot reacționa cu aluminiul pentru a forma compuși nocivi) și alimentele cu conținut ridicat de zahăr sau alcool. conţinut. Folosiți recipiente de sticlă în loc de folie de aluminiu. Sunt ușor de curățat și de păstrat alimente pentru o perioadă lungă de timp.