A devenit cunoscut de ce nu poți turna apă clocotită peste cafeaua instant
Deși cafeaua instant este inferioară ca gust unei băuturi făcute din boabe de cafea proaspăt măcinate într-un turc, este încă foarte populară.
Deși cafeaua instant este inferioară ca gust unei băuturi făcute din boabe de cafea proaspăt măcinate într-un turc, este totuși foarte populară. Simplitatea preparării sale atrage mulți. Doar turnați puțină pudră într-o cană și umpleți-o cu apă fierbinte, iar în câteva minute băutura aromată este gata.
Cu toate acestea, mulți dintre noi facem o greșeală comună și gravă – prepararea cafelei instant cu apă clocotită. Cu toate acestea, această metodă de preparare ne privează de posibilitatea de a ne bucura de adevăratul gust de cafea datorită amărăciunii și acriței rezultate. Chiar nu este foarte plăcut. Daca vrei sa te bucuri de cafea instant proaspata si gustoasa, exista cateva secrete de preparare pentru ca aceasta sa aiba acelasi gust ca si cafeaua preparata.
Inainte de a turna apa, lasati-o sa se raceasca putin dupa fierbere, astfel incat temperatura sa fie in jur de +87-93⁰ C. Apoi turnati praf de cafea intr-o cana si adaugati putina apa rece. Se amestecă bine.
După aceasta, adăugați apă fierbinte din ibric, care s-a răcit la temperatura dorită. Daca pregatesti astfel cafeaua instant, cu siguranta te va incanta cu aroma si gustul ei placut, fara amaraciune si acru, care pot strica placerea acestei bauturi.
Astfel, urmând secrete simple de preparare, te poți bucura de gustul cafelei instant fără a fi mai prejos decât varianta preparată. Amintiți-vă că prepararea corectă face ca o ceașcă de cafea să fie o adevărată plăcere!