Când vedeți îngălbenirea frunzelor de castraveți, roșii sau ardei, aplicați acest îngrășământ

Frunzele de castraveți, roșii și alte legume devin adesea galbene din cauza vremii calde, ceea ce poate duce la o deteriorare a calității recoltei și chiar la moartea tufișurilor. Pe lângă folosirea de huse din agrotextile albe, ar trebui să încercați o fertilizare ieftină, dar eficientă, care vă va ajuta să rezolvați rapid această problemă.

Pregătirea îngrășământului natural eficient

Pentru a pregăti un îngrășământ natural eficient, dizolvați o cantitate mică de permanganat de potasiu (pe vârful unui cuțit) în 3 litri de apă. Apoi adăugați 1 cană de lapte în soluția de permanganat de potasiu și amestecați bine. Adăugați încă 10 picături de iod pentru a crește eficacitatea.

Pulverizarea și aplicarea îngrășământului

  1. Luați 0,5 L din această soluție, adăugați 1 lingură de bicarbonat de sodiu și amestecați bine, astfel încât bicarbonatul să se dizolve bine.
  2. Se amestecă soluția de bicarbonat de sodiu cu soluția rămasă fără bicarbonat de sodiu și se amestecă bine.
  3. Pentru pulverizarea tufișurilor, diluați 1 cană de produs finit cu 5 litri de apă.
Citeste si:  Un deliciu savuros de foietaj umplut cu mozzarella, rosii si busuioc

Pentru a obține cea mai bună eficacitate, tratamentul trebuie repetat după trei săptămâni.

De ce frunzele de castravete devin galbene?

Lipsa luminii

Frunzele devin adesea galbene în grădină din cauza lipsei de lumină. Această problemă este ușor de rezolvat prin îndepărtarea frunzelor îngălbenite.

dăunători

Afidele și acarienii sug seva din plantă, făcând frunzele să se îngălbenească și să se usuce. Remediile populare descrise mai jos pot fi folosite împotriva acestor dăunători.

Exces/lipsa de umiditate

În mod ideal, frunzele galbene nu ar trebui să apară pe castraveți dacă udați de două până la trei ori pe săptămână. În vara fierbinte, este necesar să se ude în fiecare zi, dar numai până la rădăcini, pentru ca frunzele și tulpinile să nu se ude, ceea ce poate provoca putrezire.

Ciuperci

Petele de rugină de pe frunze sunt adesea primul simptom al unei boli fungice. Ciupercile provoacă letargie în plante și le pot distruge complet dacă nu sunt tratate corespunzător.

Citeste si:  Nici o roșie nu va fi irosită: o rețetă ușoară și delicioasă pentru pasta de tomate de casă

Rădăcini deteriorate

Deteriorarea mecanică a rădăcinilor poate apărea la prășirea sau smulgerea buruienilor. Aveți grijă să nu deteriorați rădăcinile de castraveți.

Cea mai bună prevenire a îngălbenirii frunzelor

Mucegaiul de pe frunzele castraveților, castraveților sau roșiilor este o sperietură anuală pentru mulți grădinari. Cu toate acestea, există o modalitate simplă de a evita acest coșmar – laptele simplu!

Spray de lapte ca prevenire

Doar amestecați lapte și apă într-un raport de 40% lapte la 60% apă. In caz de risc mai mare sau la primele semne de mucegai se pot folosi solutii mai concentrate. Ca prevenție, este suficient un amestec de 30% lapte cu 70% apă. Sprayul cu lapte este recomandat a fi aplicat pe frunzele plantelor o dată la 10 zile.

Cum funcționează laptele spray?

Proteina specifică din lapte creează un strat protector pe frunze care protejează eficient împotriva infecțiilor fungice. Pulverizarea funcționează cel mai bine atunci când este aplicată seara devreme, în zilele însorite și calde.

Folosind aceste metode și remedii naturale, vă puteți menține plantele sănătoase, puteți asigura o recoltă bogată și puteți evita îngrășămintele chimice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *