Sos de roșii picant cu hrean – fără gătit

Căutați un sos rapid și gustos pentru a vă anima mâncărurile? Încercați acest sos picant de roșii cu hrean, care se prepară fără gătit și aduce un gust proaspăt și îndrăzneț. Combinația de roșii dulci și hrean ascuțit creează un sos care este ideal ca garnitură pentru carne, preparate la grătar sau doar pentru înmuierea pâinii proaspete. Prepararea lui este fulgerătoare iar rezultatul este un sos plin de arome de care te vei îndrăgosti.

Vizitați și grupul nostru de Facebook pentru sfaturi grozave despre alimente sărate în fiecare zi.


Sos de roșii picant cu hrean fără gătit

Ce vom avea nevoie:

  • 1 kg de roșii fără suc
  • 4 ardei mari
  • 3 ardei iute roșu
  • 2 catei de usturoi (120 g)
  • 100-150 g hrean (în funcție de cât de fierbinte vă place)
  • 1 lingură sare sau mai mult
  • 2 linguri de otet de mere

Sfat: Înmuiați hreanul în apă rece timp de 2 ore înainte de a-l curăța. Pentru a curăța mai bine usturoiul, puneți-l la înmuiat în apă timp de 20-30 de minute.

Citeste si:  Borșul va avea culoarea rubin, ca într-un restaurant: amintiți-vă greșelile la pregătirea prăjirii

Cum vom proceda:

1. Când tăiați roșiile în bucăți, turnați cu grijă sucul în exces. Treceți toate legumele printr-o mașină de tocat carne sau măcinați-le într-un robot de bucătărie.

2. Amestecați rapid ingredientele, apoi adăugați sare și, dacă este necesar, 1 lingură de zahăr.

3. Amestecați sosul, acoperiți oala cu un capac și lăsați-l 1 oră la temperatura camerei.

4. Sterilizați borcanele în orice mod care vă convine.

Sfat: Procedura noastră este următoarea: spălați paharele în apă foarte fierbinte cu bicarbonat de sodiu folosind o perie, apoi acoperiți-le cu alcool diluat cu apă (1:1) sau vodcă și agitați-le timp de 20 de secunde. Întoarce borcanele cu susul în jos.

5. Umpleți borcanele cu sos și sigilați bine. Dacă doriți, turnați 1 lingură de ulei în fiecare pahar la sfârșit.

Sfat: Iarna, fierbeți sosul timp de 15 minute și apoi păstrați-l în borcane. Astfel se poate pastra chiar si la temperatura camerei.

Din aceasta cantitate de materii prime am obtinut 2 pahare cu un volum de 0,5 l si 1 pahar cu un volum de 0,75 l.

Poftă bună!

Dacă îți place acest sos de roșii picant, împărtășește rețeta prietenilor tăi. Cu siguranță vei fi interesat de:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *