Vinete prajite intr-un delicios sos de rosii cu branza mozzarella

Pornește într-o aventură culinară cu rețeta noastră ușoară de vinete prăjite într-un sos delicios de roșii cu brânză mozzarella. Acest preparat delicios aduce un mod original de utilizare a vinetelor și vă oferă o experiență gustativă plină de arome bogate. Hai să o facem!

Vizitați și grupul nostru de Facebook pentru sfaturi grozave despre alimente sărate în fiecare zi.


Vinete prajite intr-un delicios sos de rosii cu branza mozzarella

Ce vom avea nevoie:

Bază:

  • 1-2 vinete de marime medie + sare

Alte:

  • ulei de măsline – pentru prăjit

Sos:

  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 l pasta de tomate sau rosii zdrobite
  • piper negru măcinat – după gust
  • sare – după gust
  • un praf de zahar
  • 150 g brânză mozzarella

Pentru decorare și stropire:

  • ierburi aromatice proaspete

Cum vom proceda:

1. Bază: Mai intai taiati capetele vinetelor, curatati-le usor pe ambele parti si taiati-le felii si asezati-le intr-o strecuratoare/castron. Se presara cu sare, apoi se acopera cu o farfurie cu un obiect greu deasupra si se lasa sa se odihneasca 1 ora. După 1 oră, vinetele vor elibera sucul în exces, apoi le vor spăla în apă pentru a îndepărta sarea și le vor usca cu prosoape de hârtie.

Citeste si:  Roșii coapte cu brânză și ierburi: O gustare rapidă sau o cină

2. Puneți feliile de vinete într-o tigaie cu ulei de măsline încălzit, prăjiți-le la foc moderat până se rumenesc pe ambele părți, iar după prăjire, transferați-le într-o farfurie.

3. Sos: Se pun cateii de usturoi in aceeasi tigaie cu ulei de masline incalzit si se prajesc la foc mic pana devin aurii. Apoi adăugați în tigaie piure de roșii sau roșii zdrobite și gătiți la foc mic câteva minute. Se condimenteaza cu sare, piper negru macinat si se adauga un praf de zahar – se amesteca bine. Apoi puneți feliile de vinete prăjite în sos și gătiți sub capac 15 minute la foc mic.

4. După 15 minute, se descoperă capacul, apoi se întinde mozzarella mărunțită și se fierbe sub capac încă 5 minute pe foc până se topește brânza.

5. La finalul delicatesei se decoreaza si se stropeste cu ierburi aromate si se serveste cu drag, mult gust si entuziasm.

Prieteni, va dorim pofta buna!

INSTRUCȚIUNI VIDEO:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *