Sărați peștele roșu folosind metoda sărării uscate. Această rețetă tradițională scandinavă este ușor de reprodus în bucătăria de acasă. Salvați ghidul pas cu pas pentru prepararea delicatesei.
Pune boabele de piper negru într-un mojar. Adăugați semințele de coriandru. Măcinați ușor condimentele.
Turnați sare grunjoasă într-un castron adânc. Adăugați zahăr. Adăugați piper tocat și coriandru.
Se spală bine mararul și se usucă. Tăiați un sfert din grămadă cu un cuțit. Adăugați mararul la condimente și amestecați bine.
Clătiți fileurile cu apă rece pentru a îndepărta excesul de mucus și orice solzi rămase. După clătire, uscați bine peștele cu prosoape de hârtie. Peștele trebuie să fie complet uscat înainte de sare. Puneți peștele, cu pielea în jos, pe o tavă de copt cu ramă.
Acoperiți peștele pe toate părțile cu un strat uniform de amestec de condimente. Acoperiți foaia de copt cu folie de plastic și puneți peștele la frigider pentru 24 de ore.
După ce timpul alocat sărării s-a încheiat, scoatem folia de pe tava cu peștele. Răzuiți sarea rămasă din pește, apoi clătiți. Uscați bine fileurile cu un prosop de hârtie. Apoi, folosind un cuțit de feliat foarte ascuțit, feliați somonul în felii subțiri.
Ce metode de sărare a peștelui roșu există? Pe lângă metoda de sărare uscată, există mai multe metode alternative. Așadar, fileurile de pește pot fi sărate: în saramură (apa cu sare, zahăr și condimente se aduce la fiert, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească complet, saramura rezultată se toarnă peste pește și se pune la frigider pentru o zi. ); bucăți în ulei (fileul se desparte de coajă, se taie bucăți și se rulează într-un amestec de sare, zahăr și condimente, peștele se pune într-un recipient de sticlă cu capac și se umple cu ulei de floarea soarelui. Un astfel de pește poate fi păstrat în frigider pentru până la 5–7 zile Pentru o păstrare mai lungă a peștelui poate fi congelat.