Cardamomul este unul dintre cele mai vechi și mai valoroase condimente din lume. A fost folosită în gătit și în medicina naturistă de mii de ani și recent a câștigat popularitate ca mijloc de slăbire. Cum anume ne afectează cardamomul corpul și cum ar trebui să-l folosim pentru a promova pierderea în greutate? Să analizăm proprietățile sale și beneficiile pe care le poate aduce în lupta împotriva supraponderalității.
Cardamomul este un aliat puternic în lupta împotriva supraponderală si in acelasi timp ne sustine sanatatea. În trecut, era numită „bobul paradisului” și era atât de valoroasă încât a devenit un mijloc de plată care putea fi schimbat cu aur și argint. Acest condiment este cu adevărat aur pentru sănătatea noastră – vom explica de ce.
La ce ajută cardamomul? Proprietățile de sănătate ale cardamomului
Cardamomul are o gamă largă de proprietăți de sănătate care contribuie la popularitatea sa. Are efecte antiinflamatorii, antioxidante, antimicrobiene și analgezice. Este cunoscut și pentru proprietățile sale digestive, care au un efect direct asupra pierderii în greutate. Studiile au arătat că cardamomul ajută la arderea grăsimilor și îmbunătățește metabolismul. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Nutrition and Biochemistry cardamomul la persoanele obeze contribuie la reducere greutate și reducerea colesterolului rău și a trigliceridelor.
Proprietățile termogenice ale cardamomului ajută la creșterea temperaturii corpului, ceea ce la rândul său accelerează procesul de ardere a caloriilor. Acest condiment este și o mină de vitamine. Pe langa vitamina C, cardamomul contine si vitamine B, deci susține sistemul nostru nervos și îmbunătățește starea de spirit. Riboflavina sau vitamina B2 pe care o conține este importantă pentru vederea noastră și are, de asemenea, un efect pozitiv asupra stării pielii noastre. Fier, fosfor, magneziu și potasiul din cardamom susține inima.
La ce se adaugă cardamomul?
Cardamomul este un condiment versatil care poate fi adăugat în multe feluri de mâncare. Este folosit în mod tradițional în bucătăria indiană, arabă și scandinavă, ale cărei preparate se caracterizează printr-un gust și o aromă unică. Este excelent combinat cu preparate din carne, orez și deserturi. Cardamomul se adaugă și la cafea și ceaimai ales în țările arabe, toate băuturile sunt consumate astfel. Doza zilnică recomandată de cardamom este de aproximativ 1-1,5 grame, ceea ce corespunde unei lingurițe mici. Consumul regulat al acestei cantități aduce beneficii pentru sănătate fără riscul de efecte secundare.
Cafeaua iti irita stomacul? Bea-l cu cardamom
Consumul de cafea cu cardamom este o tradiție în țările din Orientul Mijlociu care câștigă popularitate în întreaga lume. Cardamomul adăugat în cafea nu numai că îi îmbunătățește gustul, dar și neutralizează efectul cofeinei asupra stomacului, ceea ce atenuează eventualele probleme digestive. în plus Cardamomul are proprietăți detoxifiante care ajută la curățarea organismului de toxineajută digestia și accelerează metabolismul. Prin urmare, merită să bei cafea cu cardamom, deoarece va contribui la o stare de spirit mai bună și va ajuta la pierderea în greutate.
Cine nu poate consuma cardamom? Contraindicații
În ciuda numeroaselor sale beneficii pentru sănătate, nu toată lumea poate consuma cardamom în siguranță. Persoanele cu alergii la acest condiment trebuie evitat. Cine altcineva nu poate consuma cardamom? Oameni suferind de calculi biliari ar trebui să-și consulte medicul înainte de a consuma cardamom în mod regulat, deoarece poate crește riscul de atacuri bilioase. Sarcina și alăptarea nu sunt contraindicații definitive pentru consumul acestui condiment, dar în aceste situații este indicat să consultați un medic înainte de a adăuga cardamom în alimentație.