Subsolul este o camera foarte utila, dar are si un dezavantaj. Umiditatea se acumulează în ea, ceea ce provoacă un miros neplăcut și formarea mucegaiului. Iată câteva sfaturi despre cum să neutralizați mirosurile neplăcute cu metode casnice.
Unii oameni cred că un subsol este un magazin de gunoi, pentru alții este un loc pentru a depozita biciclete, ochelari sau unelte. Indiferent de ce depozitezi în ea, o cameră care miroase nu este o bucurie să intri. Aceasta este o problemă comună în subsoluri care sunt expuse la prea multă umiditate din cauza scurgerilor în pereți, podea sau acoperiș.
Subsolul este o încăpere subterană, deci se caracterizează de obicei printr-o izolare termică și hidroizolație slabă. Acest lucru face ca vaporii de apă să se condenseze pe suprafețele reci. La aceasta se adaugă ventilația slabă, care împiedică scăparea umezelii. Merita sa investesti intr-un dezumidificator, ventilator sau tratament cu ozon. De asemenea, puteți răspândi în cameră produse care acționează ca un absorbant natural de umiditate. Acestea includ, de exemplu:
- cuișoare
- boabe de cafea prăjite
- scorţişoară
- bicarbonat de sodiu
SFAT! Pune cuișoarele în oală. Adăugați câteva frunze de mentă, piper și maghiran. Se fierbe totul, se duce la pivniță și se lasă să stea 3 ore. Amestecul va elimina mirosul.
Pot exista mai multe cauze ale mirosului caracteristic. Una dintre ele este materialele umede: gips-carton, lemn, textile. În plus, șobolanii și șoarecii pot trăi în subsol, ceea ce contribuie și la miros. Nu uitați să deschideți regulat ferestrele și ușile din cameră.
Puteți împrăștia mâncare pentru pisici în mai multe locuri. Acest truc ți se poate părea ridicol, dar este eficient. Produsul pentru animale de companie absoarbe perfect mirosurile neplăcute.
Fara bicarbonat de sodiu. Cum să curățați un covor? O prietenă curățenie mi-a spus un truc
Îl arunc în tambur și pornesc mașina de spălat. Am rezolvat această problemă neplăcută practic gratuit