Dacă vrei să slăbești, ar trebui să bei atâta cafea pe zi

Fiecare generație are propriile sale ritualuri zilnice, dar cele mai multe dintre ele sunt unite de unul unic. Ideea este să savurezi o ceașcă sau o cană de cafea proaspăt preparată dimineața. O portie din aceasta bautura imbunatateste starea de spirit, ofera energie pentru activitate si sustine organismul in lupta cu cateva kilograme nedorite. Ne putem aștepta la aceste efecte numai dacă excludem un ingredient nesănătos din cafea. Ce este mai bine să nu adaugi la cafea? Iată câteva sugestii.

De ce bea cafea?

Cafeaua proaspăt preparată impresionează întotdeauna prin aroma sa. Nu contează dacă măcinați singur boabele de cafea sau pur și simplu turnați o porție într-o ceașcă și acoperiți cu apă. Este o băutură fără de care majoritatea oamenilor nu își pot imagina că își încep ziua. Cafeaua este o sursa foarte bogata de cofeina, o substanta care reduce oboseala, stimuleaza si imbunatateste concentrarea. Industriei farmaceutice îi place să-și exploateze proprietățile valoroase și îl folosește în producerea multor suplimente alimentare, analgezice și antiastmatice.

Cu toate acestea, proprietățile valoroase ale cafelei nu se opresc aici. Susținătorii săi îl apreciază pentru prezența antioxidanților care neutralizează radicalii liberi generați în organism. Ele sunt cele care încetinesc procesele de îmbătrânire ale pielii și ale corpului. La o examinare mai atentă, s-a constatat că consumul regulat de cafea poate reduce riscul de cancer, precum și a bolilor neurodegenerative, în special Alzheimer și Parkinson. Rezultatele obținute de cercetători indică în mod clar că băutorii de cafea sunt mai puțin susceptibili de a dezvolta diabet de tip 2.

Citeste si:  Pierderea în greutate nu funcționează? Un nutriționist subliniază greșelile de bază

Cafeaua poate înlocui alimentele?

Decizia de a începe să slăbești este doar primul pas către succes. Cea mai dificilă sarcină care ne așteaptă este să ne obișnuim cu noua realitate. Ne cere adesea să renunțăm la obiceiurile pe care le-am format de-a lungul anilor. Unele rezoluții merg pe drumul cel bun, dar de foarte multe ori cădem în tipare care slăbesc corpul în loc să-l întărească. Unul dintre ei renunță la mâncare și o înlocuiește cu cafea.

De multe ori începem ziua în grabă, luăm câteva înghițituri dintr-o băutură aromată, ne luăm cheile și suntem în drum spre serviciu. Când ajungem acolo, se dovedește că avem o mulțime de sarcini în fața noastră în program, ceea ce ne face imposibil să mâncăm în liniște. Soluția este o altă ceașcă de cafea, adesea cu adaos de zahăr, lapte sau smântână. Nutriționiștii subliniază că cofeina poate suprima pofta de mâncare și poate ajuta la pierderea în greutate, dar nu ar trebui să înlocuiască niciodată o masă completă. Doar mesele echilibrate corespunzător, bogate în mulți nutrienți, te vor ajuta să slăbești într-un mod sănătos.

Care cafea este cea mai sănătoasă – cu sau fără zahăr?

Răspunsul la această întrebare este simplu. De cele mai multe ori ar trebui să bem cafea fără aditivi dulci. Doar o linguriță de zahăr crește valoarea calorică a cafelei și nivelul total de glucoză din sânge. Pancreasul începe astfel să lucreze cu cea mai mare viteză și eliberează doze foarte mari de insulină. Cu ajutorul acestui hormon, nivelul zahărului din sânge începe să scadă rapid, ceea ce ne face predispuși la senzații de somnolență și oboseală.

Citeste si:  Cum poți folosi cuptorul cu microunde în alte scopuri: trucuri neașteptate dezvăluite

Poți să bei o ceașcă de cafea înainte de culcare și să plutești în brațele lui Morpheus fără probleme? Adesea dăm vina pe acest comportament pe faptul că cofeina nu ne afectează. Cu toate acestea, nu are nimic de-a face cu adevărul. Vinovatul este zahărul adăugat în cafea. Dacă nu ne putem obișnui cu amărăciunea caracteristică a băuturii, o vom înmuia cu eritritol sau xilitol, care sunt îndulcitori naturali.

De ce nu ar trebui să bei cafea cu lapte?

Cafeaua neagră simplă nu arată întotdeauna la fel de atrăgătoare ca cea cu puțin lapte. Se dovedește că adăugarea de lapte poate slăbi efectul cofeinei, astfel încât aceasta să nu mai aibă un efect pozitiv asupra organismului. Mulți oameni nu pot fi convinși să bea cafea fără potențiatori de aromă. Din punct de vedere alimentar, chiar și cea mai mică porție de lapte face băutura neagră mult mai calorică.

Cum să împiedici în mod eficient antioxidanții să-și facă treaba bună? Pur și simplu adăugați lapte în cafea. Calciul conținut în produsele lactate perturbă activitatea antioxidanților. Observi reacțiile corpului tău, ai observat că după ce ai băut o ceașcă de cafea aburindă simți o greutate în stomac? Adăugarea de lapte la cafea face mult mai greu de digerat. Acizii continuti in bautura reactioneaza cu proteinele din lapte si impiedica imediat digestia corecta.

Câtă cafea ar trebui să beau ca să slăbesc?

Dacă te-ai îngrășat câteva kilograme în plus, vei simți strângerea hainelor, dar abia când vei vedea rezultatul pe cântar vei ști că este timpul să te apuci de treabă. Amintiți-vă că nu puteți pierde în greutate peste noapte. Drumul către silueta de vis poate fi lung, anevoios și necesită răbdare nesfârșită. În această perioadă, este indicat să implementăm câteva trucuri care ne pot face mai ușor să atingem obiectivul pe care ni l-am propus. Primul dintre ele este consumul regulat de cafea fără adaos de zahăr.

Cât de mult ajută cafeaua la pierderea în greutate? Nutriționiștii spun că oamenii sănătoși sunt sfătuiți să bea aproximativ 3 până la 4 căni de cafea pe zi. Cu toate acestea, dacă observați simptome de hipersensibilitate la cofeină, reduceți numărul acestora la maximum două porții pe zi. Lichidul negru aburind, fără un gram de zahăr, pornește instantaneu metabolismul. Ca urmare, vei observa că arderea kilogramelor s-a accelerat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *