Tigăile antiaderente sunt considerate una dintre cele mai convenabile pentru gătit, deoarece alimentele nu se lipesc în timpul procesului de prăjire.
Cu toate acestea, utilizarea necorespunzătoare poate deteriora vasele de gătit și poate face imposibilă utilizarea în continuare.
Care sunt cele mai frecvente erori?
Metal
Acest material al accesoriilor de bucătărie nu trebuie să intre în contact cu suprafața tigaii, deoarece poate provoca daune grave.
Prin urmare, alegeți lame din lemn sau plastic.
Acid
Dacă felul de mâncare selectat conține ingrediente acide, atunci ar trebui să alegeți un alt vas de gătit. Prin urmare, atunci când utilizați oțet, roșii, suc de lămâie sau pastă de roșii, o tigaie antiaderentă nu este potrivită.
Îngrijire
Puteți folosi doar bureți clasici pentru spălarea vaselor: alte opțiuni pot deteriora stratul de acoperire. De asemenea, merită să alegeți un gel cu o compoziție bună, fără particule agresive.
Încălzirea
O tigaie cu un strat antiaderent nu poate fi lăsată pe foc mult timp fără mâncare și ulei: acest lucru o va strica pur și simplu. Prin urmare, încercați să evitați această greșeală.