Fiecare anotimp are propriul său set de produse, gusturi și arome.
Dacă vorbim de toamnă, atunci apare imediat o asociere cu dovleacul.
Cu toate acestea, puțini oameni își pot imagina că cafeaua poate fi făcută folosind acest produs. Dacă încerci această rețetă, îi vei surprinde chiar și pe cei mai pretențioși gurmanzi, notează expertul culinar al publicației rețelei BelNovosti, bucătăreasa Yulia Arkhipova.
Cum se prepară cafea cu dovleac?
Ingrediente
– o cutie de lapte condensat;
– o lingura mare de piure de dovleac si cafea (instant);
– putina ciocolata (dupa gust);
– o lingură mică de pudră de ghimbir;
– sirop de vanilie (sau vanilină) la discreția dumneavoastră;
– câteva linguri de lapte.
Procesul de gatire
După cum probabil ați observat, această rețetă nu este destinată celor care țin dietă sau sunt preocupați de propria greutate: băutura este foarte bogată în calorii.
Cu toate acestea, gustul său nu va lăsa pe nimeni indiferent.
Toate ingredientele se pun într-o cratiță deodată, se adaugă apă (aproximativ un pahar), se amestecă și se pune pe aragaz. Asigurați-vă că amestecul nu fierbe.
Fierbeți băutura timp de aproximativ opt minute. Ulterior poate fi servit.