Sfecla poate fi numită în siguranță leguma rădăcină preferată a multor gospodine sovietice.
Ai vreo îndoială? Întrebați-vă bunicile – probabil știu cel puțin cinci feluri de mâncare cu sfeclă: borș, vinegretă, salată cu maioneză și usturoi, caviar de sfeclă, supă rece…
Adevărat, această legumă are un dezavantaj care poate descuraja orice dorință de a lucra cu ea.
Faptul este că sfecla produce o mulțime de suc strălucitor, care transformă totul în roz, inclusiv mâinile, vasele și plăcile de tăiat.
Este deosebit de dificil să faci față petelor de pe tablă, iar dacă este din lemn, este o mizerie completă.
Dacă întâmpinați o problemă similară, încercați să utilizați ulei vegetal obișnuit.
Mai întâi clătiți ustensilele de bucătărie cu apă și apoi ștergeți-le cu un tampon de bumbac înmuiat în ulei.
Petele roz vor dispărea chiar în fața ochilor tăi, lăsând din nou placa de tăiat curată.