Turmeric sau pepene verde pentru cafea? Descoperiți noi tipuri de cafea care protejează sănătatea


Cafeaua nu este doar o mică cafea neagră. Astăzi poate fi băut în mai multe variante – cu lapte, băutură din plante, înghețată sau frișcă. Cafeneaua are o gamă foarte largă de opțiuni în meniu. Totuși, facem un pas mai departe și propunem adaosuri care nu numai că contribuie la un gust unic, dar adaugă și vitamine și minerale suplimentare cafelei. Descoperiți rețetele noastre.

Latte cu turmeric

Turmericul este o plantă din familia ghimbirului, care se caracterizează printr-un gust și un miros caracteristic. Această plantă conține curcumină, un pigment de culoare galben-portocaliu care are proprietăți deosebite. Cel mai mare beneficiu al său este considerat efectul său antiinflamator, prevenirea tulburărilor digestive și a bolilor intestinale, ameliorarea durerilor și umflăturilor articulare și reducerea nivelului de colesterol „rău”. Este un supliment dovedit pentru îmbunătățirea imunității și poate fi folosit și la prepararea cafelei cu gust original.

Compoziţie:

  • 1/3 cană lapte
  • 1 espresso
  • 1 lingurita de pudra de turmeric
  • un praf de scortisoara
  • optional: zahar sau miere sau sirop de artar
Citeste si:  De ce să pui creta într-un sertar cu furculițe și linguri: un truc de viață care merită să fie cunoscut

Mod de preparare:

  1. Pregătiți un pahar înalt și turnați espresso în el. Apoi spumam laptele pana este cald.
  2. Amestecați laptele finit cu turmeric și scorțișoară. La final, adăugați zahăr sau – după gust.

Latte roz

Un alt ingredient pe care puțini l-ar asocia cu cafeaua este sfecla roșie. Odată cu adaosul acestei legume cu o culoare frumoasă, intensă, se poate pregăti un așa-numit latte roz. Cum se prepară și ce gust are cafeaua cu sfeclă roșie?

O combinație aparent ciudată te poate surprinde plăcut. Cafeaua cu sfeclă roșie vă va încânta nu numai cu culoarea sa originală, ci și cu vitamine și antioxidanți. Adăugarea de sfeclă roșie poate face cafeaua clasică și mai sănătoasă.

Compoziţie:

  • 125 ml lapte cu un conținut de grăsime de 3,2% sau lapte barista
  • ¼ cană suc de sfeclă roșie (sucul poate fi înlocuit cu pudră de sfeclă roșie)
  • 1 espresso
  • 1 lingurita de sirop de artar sau miere

Mod de preparare:

  1. Pregătiți un pahar înalt și turnați în el sirop de arțar sau miere. Amestecați laptele cu sucul de sfeclă roșie și spumați-l folosind un spumant.
  2. Între timp, preparați un espresso și turnați-l într-un pahar cu miere sau sirop. Apoi adăugați spuma de lapte.
  3. Stropiți totul cu zmeură sau căpșuni liofilizate, și scorțișoara va funcționa bine.
Citeste si:  Ciorapii vor deveni din nou albi: ce remediu secret va ajuta

Cafea rece cu pepene galben și lime

În zilele caniculare, ne place să ne salvăm cu băuturi reci, în special cu cafea cu gheață. Dacă combinăm cafeaua cu gheață și fructe, ne putem împrospăta corpul mai eficient. Vă recomandăm să combinați cofeina cu pepenele galben, care nu numai că se răcește și are un gust grozav, dar crește și circulația sângelui.

Compoziţie:

  • 2 felii de pepene verde
  • suc de 1/2 lime
  • 4 cuburi de gheata
  • 1 espresso
  • 1 lingurita de sirop de artar sau miere

Mod de preparare:

  1. Turnați espresso într-un pahar înalt. Spălați pepenele verde, curățați-l de coajă și îndepărtați semințele.
  2. Apoi amestecați gheața, pepenele verde, sucul de lămâie și o linguriță de miere sau sirop de arțar într-un blender. Turnați amestecul amestecat în cafea.

Cafea cu gheata cu coacaze

Cafeaua rece se potrivește și cu alte fructe care nu au nicio legătură cu cafeaua. Coacăzele, așa cum se numesc, sunt un plus original și merită să încerci această combinație pentru că are mulți susținători. Coacăzele cresc valoarea pentru sănătate a băuturii cu cofeină pe care polonezii o iubesc. Aceste fructe mici, discrete, au multe vitamine și întăresc imunitatea organismului.

Compoziţie:

  • o mână de coacăze
  • un pahar de lapte rece (de vacă sau pe bază de plante)
  • 70 ml de espresso rece
  • o lingură de miere

Mod de preparare:

  1. Pregătiți un pahar înalt și turnați espresso în el. Spălați coacăzele și prăjiți-le cu miere.
  2. După prăjire, se strecoară printr-o sită și se toarnă pulpa într-un pahar cu cafea.
  3. Spumam laptele si il adaugam in pahar. La final, incet, de preferat cu o lingura, toarna cafeaua rece in pahar.

Cafea cu unt de arahide

Iubitorii de gusturi neobișnuite vor aprecia și cafeaua cu adaos de unt de arahide. Untul de arahide are multe proprietăți nutritive valoroase. Printre altele, este apreciat pentru bogăția sa în acizi grași nesaturați, care reduc nivelul de colesterol rău, și pentru conținutul de fibre, care susțin metabolismul. Nucile conțin, de asemenea, vitamine și minerale, inclusiv magneziu și fier, care previn anemia. Untul de arahide contine si steroli vegetali si fitoestrogeni, care imbunatatesc functia cardiovasculara si au efecte anticancerigene.

Compoziţie:

  • 1/2 ceasca de cafea tare
  • 3/4 cana lapte (optional)
  • sirop de agave

Mod de preparare:

  1. Într-o cratiță mică, încălziți laptele cu untul de arahide. Odată încălzit, dar nu ciupit, amestecați conținutul într-un blender până la o pastă netedă.
  2. Pregătiți un pahar înalt și turnați în el cafeaua preparată. Apoi adăugați la cafea untul și laptele amestecate.
  3. La sfarsit adaugam siropul de agave si amestecam.

Latte atât de spirulinou

Spirulina este un tip de cianobacterie, o algă albastru-verde despre care se crede că este una dintre cele mai vechi forme de viață de pe Pământ. Acest superaliment natural este recunoscut de ani de zile pentru proprietățile sale speciale de sănătate, inclusiv îmbunătățirea sistemului imunitar, efectele antiinflamatorii și protecția împotriva infecțiilor bacteriene și virale. Spirulina crește, de asemenea, producția de globule roșii, prevenind anemia.

Compoziţie:

  • 1/3 cană lapte
  • 1 espresso
  • optional: zahar, miere, sirop de artar

Mod de preparare:

  1. Pregătiți un pahar înalt și turnați espresso în el. Apoi spumam laptele, fie cald, fie rece.
  2. Amestecați laptele finit cu spirulina pentru a nu rupe spuma.
  3. La final, adauga un amestec de spirulina si lapte de cafea, zahar sau miere dupa gust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *