Nu orice familie pregătește deloc terci de mei, în ciuda numeroaselor sale proprietăți benefice.
Faptul este că multor oameni consideră că felul de mâncare este amar.
Desigur, un astfel de terci nu poate fi numit apetisant. Cu toate acestea, bucătăreasa Yulia Arkhipova, expertă a publicației rețelei BelNovosti pe probleme culinare, a dezvăluit secretul modului de pregătire corectă a felului de mâncare.
În acest caz, puteți uita pentru totdeauna de amărăciune.
Despre ce metoda vorbim?
În primul rând, măsurăm cantitatea de cereale de care avem nevoie și începem să spălăm produsul. Procesul trebuie efectuat cât mai eficient posibil.
După aceasta, ar trebui să aduceți un fierbător de apă la fiert și să turnați peste produs.
Apoi punem meiul în tigaie. Pentru o parte din produsul principal, luați de 2,5 ori mai multă apă. Așteptați să fiarbă apa. După aceasta, adăugați sare și zahăr. Reglați cantitatea de componente în funcție de preferințele dvs. de gust.
Așteptați până când fierbe din nou. Gatiti terciul timp de 20 de minute. Este mai bine să nu lăsați aragazul pentru a putea amesteca vasul.
Apoi trebuie să păstrați terciul de mei gata făcut sub capac timp de un sfert de oră și să adăugați o bucată de unt.