Doar tăiați dovlecelul și veți avea un răsfăț grozav în cel mai scurt timp

Pas cu pas vă vom prezenta rețeta grozavă de astăzi pentru bunătatea de dovlecel în straturi cu un amestec de roșii dulci. Pregătirea este foarte rapidă și ușoară și oricine o poate face! Un deliciu ușor și gustos pe bază de dovlecel! Creați o cină gustoasă, delicioasă și rapidă!

Bunătate de dovlecel în straturi cu un amestec de roșii dulci

Ce vom avea nevoie:

Ingrediente:

Bază:

  • 2 dovlecei – (850 g) + apă clocotită
  • sare – dupa nevoie si dupa gust

Amestec:

  • 3 roșii
  • 6 catei de usturoi
  • 20 g patrunjel proaspat
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingurita de sare
  • un praf de piper negru macinat
  • 1 lingurita coriandru uscat
  • 1 lingurita miere naturala
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline

Cum vom proceda:

1. Bază: Tăiați dovleceii în felii de aproximativ 5 mm grosime, puneți-le într-un bol și acoperiți cu apă clocotită. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați-l să stea 20-25 de minute.

2. Amestec: Pune roșiile tocate în vasul unui blender, adaugă căței de usturoi, pătrunjel proaspăt și ardei iute roșu tocat. Se condimentează cu sare, un praf de piper negru măcinat și coriandru uscat. Asezonați cu miere naturală, suc de lămâie și ulei de măsline – amestecați până la un amestec fin.

Citeste si:  Nici o roșie nu va fi irosită: o rețetă ușoară și delicioasă pentru pasta de tomate de casă

3. După 25 de minute, scurgeți dovlecelul, transferați într-un bol și sare. Stratificați-le alternativ împreună cu amestecul preparat. Acoperiti apoi vasul cu un capac, agitati-l usor si dati-l la frigider pentru 1-2 ore.

4. Servește bunătatea de dovlecel stratificat cu amestecul de roșii dulci răcit, dar mai ales cu dragoste și entuziasm.

Prieteni, va dorim pofta buna!

INSTRUCȚIUNI VIDEO:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *