Roșii coapte cu brânză și ierburi: O gustare rapidă sau o cină

Roșiile coapte cu brânză și ierburi sunt o modalitate excelentă de a te bucura de roșiile suculente într-un mod nou și tentant. Aceasta reteta simpla dar extrem de gustoasa combina prospetimea rosiilor suculente, usturoiul si ierburile aromate, branza crocanta, creand o armonie perfecta a aromelor. Pregătește această gustare delicioasă cu roșii și bucură-te de roșii la maxim.

Roșii coapte cu brânză și ierburi

Ce vom avea nevoie:

Ingrediente:

  • 3 roșii mari
  • sare – după gust
  • piper negru măcinat – după gust
  • oregano uscat – după gust
  • 3 catei de usturoi
  • 70 g brânză tare
  • busuioc uscat – după gust
  • ulei – pentru burniță

Pentru decorare și stropire:

  • patrunjel proaspat + marar

Cum vom proceda:

1. Tăiați roșiile mari în jumătate și asezonați cu sare, piper negru măcinat și oregano uscat.

2. Întindeți apoi peste ele usturoi tocat mărunt, stropiți cu brânză rasă și asezonați cu busuioc uscat.

3. Asezati-le pe o tava de copt tapetata cu pergament frumos una langa alta cu spatii intre ele si stropiti cu ulei.

Citeste si:  Borșul va avea culoarea rubin, ca într-un restaurant: amintiți-vă greșelile la pregătirea prăjirii

4. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute la 200 °C până devine auriu și crocant.

5. La final, după coacere, decorează-le – stropește-le cu pătrunjel proaspăt tocat și mărar și servește-le cu drag și zâmbet pe buze.

Prieteni, va dorim pofta buna!

INSTRUCȚIUNI VIDEO:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *