În timpul toamnei și până la sfârșitul primăverii, merele rămân principala sursă de vitamine și substanțe nutritive disponibile pentru toți cumpărătorii.
Experții sfătuiesc să cumpărați mere locale. Se crede că vor aduce mai multe beneficii organismului și nu conțin substanțe dăunătoare sănătății care sunt folosite pentru tratarea fructelor de import.
Vă vom spune ce alte condiții trebuie să aveți în vedere atunci când cumpărați mere.
Condiția unu
Alege fructe fără pete sau pete. Aceste mere nu vor rezista mult din cauza procesului de putrezire care a început.
Condiția a doua
Fructele trebuie să fie puternice, iar pielea netedă. Dacă pulpa este liberă și pielea este încrețită, atunci mărul nu numai că se va strica în curând, dar va fi lipsit de gust.
Condiția trei
Merele coapte în condiții normale ar trebui să aibă o aromă pronunțată.
Dacă nu există aromă, atunci mărul va avea același gust – nu.
Dar în cazul merelor importate, acest sfat nu funcționează întotdeauna și totul din cauza procesării chimice și a acoperirii cu ceară.
Condiția a patra
Amintiți-vă că există mere timpurii (de vară), mere de toamnă – se păstrează până la 3-4 luni dacă sunt create condițiile necesare, precum și mere de iarnă (târzii).
Acestea din urmă sunt recoltate la sfârșitul toamnei și nu sunt întotdeauna coapte. Se păstrează până la 8-10 luni.