Înainte de a mânca stafide, acestea trebuie să fie înmuiate.
În caz contrar, murdăria și praful vor rămâne pe suprafața produsului.
În plus, substanțele chimice care erau folosite anterior la procesarea strugurilor uscați vor rămâne.
Există mai multe reguli importante pentru procedură.
Din păcate, nu toți gurmanzii știu despre ele. Drept urmare, stafidele rămân periculoase de consumat.
Cum să înmuiați corect stafidele
Mai întâi, clătiți produsul punând sub robinet o sită umplută cu el.
Apoi, transferați fructele uscate într-un recipient adânc și umpleți-l cu apă fierbinte. Temperatura lichidului trebuie să fie de 40-50 de grade.
Timpul de înmuiere ar trebui să fie de cel puțin 15 minute. Sau mai bine, 20-30 de minute.
Va fi posibil să scăpați de murdărie și „substanțe chimice” stafidele numai dacă această condiție este îndeplinită.
Și atunci doar dacă vorbim despre un produs destul de proaspăt.
Dacă strugurii uscați sunt vechi sau au un miros chimic puternic, atunci produsul trebuie înmuiat timp de câteva ore. În caz contrar, stafidele vor rămâne nepotrivite pentru consum.