Se apropie sezonul citricelor. Toamna și iarna, portocalele sunt deosebit de solicitate în rândul populației.
Magazinele și piețele oferă fructe din toată lumea. Rămâne doar să alegeți cea mai suculentă și mai dulce portocală.
A face acest lucru nu este atât de dificil pe cât pare – mult mai ușor decât să alegi un pepene copt. Este important doar să respectați următoarele reguli.
Prima regula: marimea
Portocalele mari nu sunt întotdeauna dulci și suculente. Carnea lor este adesea uscată și are un gust palid.
În schimb, fructele de mărime medie sunt de obicei dulci, suculente și aromate.
Este important să acordați atenție greutății și densității. Nu poți greși dacă alegi un fruct mai greu și mai ferm.
Cele ușoare și moi sunt cel mai bine lăsate deoparte.
Regula a doua: mirosul
În ciuda procesării la care sunt supuse toate fructele, fructele de pădure și legumele importate, portocala păstrează o aromă persistentă.
Cu cât este mai pronunțat, cu atât fructele din fața ta sunt mai proaspete.
A treia regulă: culoarea
Portocalele suculente au o culoare strălucitoare și o culoare uniformă. Pielea este netedă și fără deteriorare.
De asemenea, puteți spune după coajă dacă fructul pe care îl priviți este cu coajă groasă sau nu. Această calitate este de obicei indicată de pielea poroasă.