Iubitorii acestui tip de cafea ar trebui să reducă puțin frecvența consumului acesteia. Uită-te doar la compoziție, care indică fără milă o pondere neglijabilă a cafelei în cantitatea totală. Zahărul este pe primul loc, urmat de alte ingrediente.
Probabil ați auzit afirmații că cafeaua instant este „doar chimie” sau că nu se potrivește cu cafeaua adevărată. Nu există nici un pic de adevăr în asta, pentru că cafeaua instant este încă cafea, dar cel puțin produsă diferit. Cu toate acestea, există un anumit tip de băutură de cafea pe care o găsești aproape peste tot. Nu numai în magazine, ci și în săli de așteptare, hoteluri și birouri. Ar trebui să fii atent la această cafea.
Probabil ați auzit afirmații că cafeaua instant este „doar chimie” sau că nici măcar nu poate fi comparată cu cafeaua adevărată. Nu există nici un pic de adevăr în asta, pentru că cafeaua instant este încă cafea, dar cel puțin preparată altfel. Cu toate acestea, există un anumit tip de băutură de cafea pe care o poți găsi aproape peste tot. Nu numai în magazine, ci și în săli de așteptare, hoteluri și birouri. Ar trebui să fii atent la această cafea.
Ce cafele ar trebui să eviți?
Cafeaua 3 în 1, sau mai degrabă o băutură de cafea (din cauza cantității neglijabile de cafea, multe astfel de produse nu pot fi numite oficial cafea), conține cafea instant, zahăr și lapte. Cu toate acestea, lista ingredientelor nu se oprește aici. Privind eticheta unui astfel de produs, vedem că pe primul și al doilea loc este… zahăr. Pe de altă parte, cafeaua ocupă un loc puțin mai jos. La început, există ulei de palmier solidificat.
„Zahăr, sirop de glucoză, ulei de miez de palmier complet hidrogenat, cafea solubilă 7,9%, amidon de tapioca, stabilizatori (E331, E340, E452, E451), proteine din lapte, sare, emulgatori (E471, E472e)”– este menționat pe eticheta produsului.
După cum puteți vedea, cafeaua 3 în 1 conține aditivi nesănătoși pe lângă ingredientele de bază. La acest tip de cafea se adaugă, de obicei, mult zahăr – de multe ori există mai mult zahăr în ingrediente decât în cafeaua însăși – așa că consumul excesiv al acestui tip de cafea poate duce la unele boli de civilizație.
Pe de alta parte, consumul de ulei de palmier hidrogenat, care este si unul dintre ingredientele cafelei 3in1, poate duce, printre altele, la o crestere a nivelului de colesterol. Uleiul de palmier hidrogenat conține grăsimi trans, care sunt dăunătoare organismului. Studiile au arătat că grăsimile trans pot provoca așa-numitul sindrom metabolic.