O rețetă rapidă de friptură de porc delicioasă cu legume și brânză

Îți trebuie doar câteva ingrediente, un cuptor preîncălzit și în cel mai scurt timp ai pe masă o masă care miroase în toată casa și te tentează să mușcăm. Pregătește-te pentru o combinație de suculent și cald, completat de delicios, care se va întinde frumos la suprafață și se va deveni auriu. La toate acestea, pe foaia de copt se adaugă crocante cu usturoi și condimente, ceea ce ridică acest fel de mâncare la ceva special.

Vizitați și grupul nostru de Facebook pentru sfaturi grozave despre alimente sărate în fiecare zi.


Friptură de porc cu legume și brânză

Ce vom avea nevoie:

  • 3 felii de porc (in schimb am folosit ceafa de porc si a fost chiar delicioasa – poate fi si gustoasa intr-o reteta cu )
  • 1 lingură de ketchup (dacă vă plac alimentele mai condimentate, puteți folosi picante)
  • 3 roșii mai mici
  • 4 ciuperci (puteți folosi restul ciupercilor, de exemplu, pe )
  • 3 felii de sunca (puteți să-l înlocuiți și cu, de exemplu, salam sau bacon)
  • 120 g brânză rasă (Am folosit edam, dar puteți folosi oricare)
  • Sare, piper macinat dupa gust (Am folosit râșnița mea preferată)
  • Un praf de ardei gratar sau ardei rosu macinat
  • Puțin ulei pentru prăjit (Am folosit untura azi)
Citeste si:  Reteta de tartine delicioase cu branza din foietaj

Cum vom proceda:

1. Prepararea cărnii: Se spală carnea de porc (3 felii) sub apă rece și se usucă cu prosoape de hârtie pentru a nu rămâne umezeală în exces pe ele. Sarați ușor, piperați și stropiți fiecare felie de carne cu piper roșu măcinat sau condimente pentru grătar pe ambele părți după gust.

Se incinge putin ulei sau untura (1-2 linguri) intr-o tigaie. Când uleiul este bine încălzit (testați dacă sfârâie uleiul când puneți o bucată mică de carne), puneți cotleturile.

Se prăjește vioi carnea pe ambele părți timp de aproximativ 2-3 minute, până capătă o culoare aurie frumoasă.

Transferați feliile de chiftele prăjite într-o tavă pe care ați uns-o în prealabil cu untură. Untura nu numai că împiedică lipirea cărnii, dar oferă și felului de mâncare un gust delicat.

2. Stratificarea ingredientelor pe cotlet: Întindeți un strat de ketchup (1 lingură) pe fiecare cotlet. Puteți ajusta cantitatea de ketchup după gust.

Citeste si:  Adăugați acest lucru în cafea în loc de zahăr: protejați-vă împotriva accidentului vascular cerebral și reduceți colesterolul!

Curățați ciupercile (4) și tăiați-le în felii subțiri. Întindeți mai multe felii de ciuperci uniform peste fiecare cotlet.

Spălați roșiile (3 mai mici) și tăiați-le rondele sau jumătate. Puneți-le deasupra cotleturilor, astfel încât să elibereze o parte din sucul lor în timpul gătirii, ceea ce va adăuga un plus de suculent preparatului.

Asezati feliile de sunca (3) deasupra rosiilor. Sunca trebuie sa acopere toata suprafata cotletelor pentru a crea un alt strat de aroma.

Se presară totul generos cu brânză rasă (120 g). Brânza se topește frumos în timpul coacerii și creează o crustă aurie.

3. Prepararea cartofilor: Între timp, pregătiți cartofii mici în coajă. Spălați bine cartofii și tăiați-i în jumătate. Coaja ramane pentru ca va fi placut crocanta dupa coacere.

Așezați cartofii pe tava de copt lângă carne. Am pus intre cartofi si ciupercile tocate marunt care mi-au ramas.

Se sare si se presara condimente pe cartofi americani (dupa gust).

Apoi adăugați căței de usturoi decojiți și presați (2). Amestecați cartofii astfel încât să fie bine acoperiți cu condimente.

4. Coacerea: Preîncălziți cuptorul la 190°C. Pune tava cu cotleturile si cartofii pregatiti la cuptor si coacem aproximativ 30-40 de minute, pana cand carnea este frageda, cartofii sunt moi si branza aurie. Dacă brânza este aurie rapid, dar cartofii mai au nevoie de timp, puteți acoperi ușor cotleturile cu folie pentru a preveni arderea brânzei.

5. Servire: Serviți carnea finită cu cartofii americani copți pe care i-ați pregătit pe tava împreună cu carnea.

SFATURI:

  • Sos BBQ: În loc de ketchup clasic, poți folosi sos BBQ, care va da cărnii un gust de afumat.
  • Brânză: Încercați să combinați diferite tipuri de brânză, de exemplu, folosiți un amestec de edam și parmezan sau cheddar pentru o aromă mai puternică.
  • Legume: Pe langa ciuperci si rosii, mai poti adauga la cotlet si ardei sau ceapa taiata in cercuri subtiri.
  • Cârnat: De asemenea, puteți adăuga cârnați sau niște slănină la carne.
  • Dips: Puteți adăuga și dip de usturoi de casă atunci când serviți. Doar amestecați iaurt simplu, usturoi zdrobit, sare, piper și ierburi tocate precum arpagicul sau pătrunjelul.
  • Cartofi crocanți: Pentru cartofi foarte crocanți, îi puteți fierbe ușor înainte de coacere. Puneți-le în apă clocotită timp de 5-7 minute, apoi scurgeți și uscați bine. La suprafață se formează o crustă, care devine crocantă în timpul coacerii.
  • Editare finală: După ce le scoateți din cuptor, puteți stropi cotleturile și cartofii finiți cu ierburi proaspete tocate precum pătrunjel, arpagic sau busuioc, care vor adăuga o aromă proaspătă și culoare alimentelor.

Poftă bună!

Videoclipul rețetei îl găsiți aici:

Dacă aveți și rețeta preferată, asigurați-vă că scrieți despre ea în grupul nostru de Facebook și vizitați și grupul, unde veți găsi o mulțime de rețete grozave în fiecare zi.


Dacă v-a plăcut această rețetă, asigurați-vă că o încercați și pe aceasta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *