Chiar și cu o gospodină cu experiență, un incident se poate întâmpla în timpul bucătăriei.
Din cauza neglijenței sau din alt motiv, ouăle îți cad din mâini sau se rostogolesc de pe masă.
Desigur, la cădere de la o înălțime mare, coaja fragilă crăpă, iar albul și gălbenușul se răspândesc într-o băltoacă neapetisantă pe podea.
Ce se obișnuiește să faci în astfel de situații? Într-adevăr, de regulă, gospodinele curate apucă o cârpă sau încearcă să colecteze o substanță vâscoasă cu un șervețel.
Dar acest lucru este fundamental greșit – dacă v-ați trezit deja într-o situație similară, probabil știți de ce: aceste „instrumente” obișnuite de curățare doar untează „caviar de pui” pe podea.
În schimb, ar trebui să fii inteligent și să faci aprovizionare cu cea mai obișnuită sare: dacă este mare sau mică, nu este atât de important.
Așadar, agitați paiele direct peste oul spart și lăsați-l în pace 10-15 minute.
Acest timp este suficient pentru ca sarea să distrugă structura proteinei: ca urmare, va deveni mult mai tare și mai groasă și o puteți îndepărta cu ușurință de pe podea cu un prosop de hârtie – nu vor mai rămâne urme.