În timpul utilizării, o sobă de bucătărie, care este destul de naturală, se acoperă cu pete grase, picături și alți contaminanți.
Cel mai sigur mod de a vă menține asistentul în stare „decentă” este să îl spălați imediat după ce ați terminat de gătit.
Dar acest sfat nu este întotdeauna posibil în practică: puține gospodine au timp suficient pentru a șterge plita de cel puțin trei ori pe zi.
În acest caz, ce să faci cu grăsimea uscată care nu vrea să dispară chiar dacă folosești produse chimice profesionale de uz casnic?
Cei care sunt deja disperați să pună în ordine aragazul ar trebui să încerce un truc vechi pe care s-ar putea să-l fi folosit bunicile noastre.
Și pentru aceasta nu veți avea nevoie de un gel sau de pudră de curățare, ci de cel mai comun praf de copt.
Se intinde pe suprafata aragazului intr-un strat destul de gros (trebuie umezit mai intai), si se lasa 30-40 de minute.
După timpul specificat, pudra trebuie spălată cu un burete de vase: cei care au folosit deja acest truc susțin că murdăria și grăsimea se desprind fără nicio dificultate.