Nu este cafeaua cea care elimină deloc magneziul din organism. Alte băuturi sunt de vină


Cafeaua la micul dejun, apoi alta la serviciu, alta dupa pranz. Câteva căni în timpul zilei se vor adăuga cu siguranță. Sunteți îngrijorat că pierdeți magneziu ca urmare? Nimic mai departe de adevăr. Cafeaua a primit această etichetă și există destul de multe produse care sunt responsabile de leșierea magneziului. Cafeaua neagră mică nu este una dintre ele.

Oboseala, problemele de somn, tremorurile musculare și durerile de cap sunt simptome comune ale deficienței de magneziu în organism. Cafeaua este adesea acuzată în mod greșit pentru deficiența de magneziu, dar are mai puțin de-a face cu aceasta.

Cafeaua elimină magneziul?

Cafeaua conține cofeină și datorită cofeinei are proprietățile pe care le prețuim atât de mult. Totuși, cofeina ne face să mergem mai des la toaletă după o ceașcă de cafea pentru că acționează ca un diuretic. De aceea îl acuză de pierdere de magneziu. Cu toate acestea, relația aici este mai complexă. Da, cafeaua elimină magneziul, dar îl conține și. Când bem 2-3 căni de cafea, furnizăm aproximativ 300 mg de cofeină, care este asociată cu pierderea a doar 4 mg de magneziu. Aceasta este o fracțiune din necesarul zilnic al acestui element. Avem nevoie de 25 g pe zi pentru a funcționa bine.

Citeste si:  De ce să pui orez în mașina de spălat: beneficiile sunt enorme

Lista acuzaților

Este un mit că avem mai puțin magneziu după cafea. Așadar, la ce ar trebui să ai grijă în alimentația ta pentru a nu pierde acest element valoros? În primul rând sunt băuturile spumante dulci. Uneori ajungem la ele, mai ales pe vreme caldă, pentru că credem că potolesc bine setea. Pe lângă numeroasele lor dezavantaje, acestea conțin fosfați, care se leagă cu magneziul în tractul digestiv și sunt ulterior excretați în urină. Prin urmare, chiar dacă ai grijă de o dietă sănătoasă și totuși te răsfeți adesea cu astfel de băuturi, nivelul de magneziu din organism scade semnificativ.

De asemenea, alcoolul face ca organismul să piardă magneziu. Nu numai că interferează cu absorbția corectă a acestui element, dar crește și consumul acestuia. Prin urmare, este recomandat să bei electroliți după o petrecere cu alcool.

La această listă ar trebui adăugate și dulciurile. Cele mai multe dintre ele conțin zahăr rafinat, din care melasa este complet îndepărtată în timpul producției. Acest lucru scapă de magneziu. De asemenea, contribuie la leșierea acestuia. Când dulciurile sunt digerate, componente valoroase se pierd și organismul nu câștigă nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *