Bea în loc de cafea obișnuită. Îmbunătățește metabolismul și ajută la arderea grăsimilor


Te rog prietenului tău și trimite-i un articol care ți-a atras atenția sau distribuie-l

Cafeaua are multe beneficii, dar, ca orice aliment, nu este pentru toată lumea. Nu este recomandat în special dacă aveți tensiune arterială mare. Atunci trebuie să renunți la această băutură? Nu neapărat. Puteți alege o altă versiune. De asemenea, va fi benefic pentru pierderea în greutate.

Dacă îți place gustul și aroma cafelei, dar nu-ți place cofeina, cafeaua cu cicoare ar putea fi o alegere bună pentru tine. Ce merită să știi despre ea?

Cu amărăciunea lui caracteristică

Cafea cu cicoare? Unii oameni au rezerve cu privire la acest nume, deoarece potrivit lor, cafeaua este doar o băutură făcută din boabe de cafea. Cu toate acestea, gustul cicoarei este confuz de similar. Și cum este creată această băutură? În procesul de prelucrare a rădăcinii ei. Este uscată, măcinată și prăjită, ceea ce îi conferă aroma. Această cafea vine sub formă solubilă. Pregătirea sa este așadar extrem de simplă. Gustul său este ușor de nucă cu amărăciune caracteristică. Prin urmare, unii oameni îl combină cu condimente, miere, lapte sau băuturi din plante.

Citeste si:  Întotdeauna am o minge de folie de tablă în dulap. Voi economisi o mulțime de nervi și bani

Când nu poți dormi

Cafeaua este una dintre cele mai sănătoase băuturi și scriem adesea despre ea. Multe studii confirmă acest lucru. Același lucru este valabil și pentru băutura de cicoare. Mai presus de toate, nu conține cofeină și în multe boli ar trebui limitată sau chiar omisă. Nu este recomandat pentru probleme cu insomnie, probleme digestive sau hipertensiune arterială.

Studiile arată că cafeaua cu cicoare stimulează procesele digestive, accelerează metabolismul și favorizează arderea grăsimilor. Acest lucru este posibil deoarece stimulează secreția de suc gastric. Conține fibre, precum și inulină. Este o polizaharidă care stimulează dezvoltarea corectă a microflorei intestinale. După cum se știe, protejează organismul de pătrunderea microorganismelor patogene. Prin urmare, cafeaua cu cicoare este considerată unul dintre cele mai bune produse prebiotice.

Încă câțiva profesioniști

O astfel de băutură în doze mici poate avea și un efect antidepresiv, datorită conținutului de beta-carboline. Cafeaua din cicoare conține, de asemenea, mulți antioxidanți, care elimină radicalii liberi nocivi din organism. Acest lucru reduce riscul multor boli, inclusiv ateroscleroza, diabetul, hipertensiunea arterială, psoriazisul și chiar cancerul.

Citeste si:  Bei cafea imediat după trezire? Mare greseala! Acesta este momentul potrivit pentru cafea

Te rog prietenului tău și trimite-i un articol care ți-a atras atenția sau distribuie-l

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *