Multe gospodine sunt familiarizate cu problema unui miros neplăcut care se instalează în bucătărie în timpul procesului de gătit și se răspândește imediat în toate camerele.
De ce apare? Motivul nu se află întotdeauna în frigider.
Mult mai des, „aromele” nedorite încep să plutească în aer din cauza gătirii unui fel de mâncare care conține multă ceapă, din cauza prăjirii peștelui, a tocănirii de varză etc.
Desigur, nu are rost să folosiți un odorizant în astfel de cazuri: mirosul de „briză de mare” sau „prospețime de munte” se va amesteca pur și simplu cu aroma pe care o emană produsele și, ca urmare, nu va fi nimic de respirat. bucataria deloc.
Încercați să vă prăjiți cafeaua.
Da, da, nu este nicio greșeală: pentru ca în casă să domnească o aromă revigorantă de cafea, ar trebui să prăjiți boabele de cafea.
Din motive evidente, acest lucru ar trebui făcut după ce ați terminat de gătit și ați curățat bucătăria.
Cand totul este gata, incinge o tigaie mica la foc mare si adauga niste boabe de cafea. Ar trebui să fie prăjite aproximativ 5 minute, amestecând continuu, altfel se vor arde.
Mirosul plăcut de cafea va umple rapid tot apartamentul, iar mirosul de pește, ceapă sau alte alimente mirositoare va dispărea fără urmă.