Iată ce se întâmplă când comanzi un cappuccino în Italia după ora 12:00


Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!

„Mama mia!” – acesta este strigătul pe care îl vei auzi dacă te decizi să bei un cappuccino după-amiaza în Italia. Localnicii consideră obiceiul nostru un adevărat faux-pas, care le jignește puternic tradițiile, dar și simțul gustului. Este într-adevăr cazul că se bea cappuccino la o anumită oră în Italia?

Cu siguranță toată lumea visează la o călătorie în Italia – o țară bogată în cafea, paste și vin, care oferă multe priveliști și priveliști minunate. Dar înainte de a începe planificarea, sau poate că sunteți deja în drum spre Italia însorită, nu uitați să sări peste comanda unui cappuccino după ora 12:00. De ce consumul acestei cafele provoacă atâta entuziasm în Italia?

Din ce este făcut cappuccino și cum se face?

Cappuccino nu este deloc o pudră turnată într-o cană pe care o putem cumpăra din orice magazin. Pentru italieni, această cafea este mult mai mult decât atât și este făcută dintr-o combinație de espresso și lapte spumat, care împreună creează un gust unic. Datorită acestui fapt, această cafea italiană este semnificativ diferită de celelalte, iar atunci când este băută dimineața, oferă energie și satură ore lungi. Mulți italieni nu își pot imagina o dimineață fără o ceașcă de cappuccino perfect preparat, pe care o sărbătoresc ca ritual. De ce este nevoie pentru a pregăti această cafea?

Citeste si:  Cum să faci față unei toalete înfundate fără instalator: metode dovedite numite

Dacă nu dețineți un aparat de cafea profesional, puteți, de asemenea, să evocați un cappuccino italian. Veți avea nevoie de boabe espresso de înaltă calitate și lapte cu un conținut de grăsime de 3,2%, dar puteți înlocui și laptele natural. Raportul ideal pentru prepararea unui cappuccino ar trebui să fie: 25 ml de espresso și 100 ml de lapte spumos neted, care trebuie servit într-o cană cu un volum de aproximativ 160 ml! Așa pregătesc italienii nativi această cafea, dar de ce se apucă mereu de cap dacă ceri un cappuccino după-amiaza, sau chiar mai rău, la masă?

De ce nu bei cappuccino după ora 12:00 în Italia?

Dacă ați comandat vreodată un cappuccino după ora douăsprezece în Italia, cu siguranță nu ați ratat privirea pe față a personalului, cărora li se pare inacceptabilă o asemenea cerere. Mulți ospătari, mai ales în sudul Italiei, refuză să servească această cafea și chiar strâng pumnii de furie! De ce îi irită atât de tare să beau cappuccino după-amiaza?

Citeste si:  Prosoapele vor fi ca noi după spălare: adăugați acest ingredient în mașina de spălat

Acest lucru se datorează tradiției de a include cappuccino în meniul de mic dejun sau de a-l înlocui complet. Este o tradiție care include cafeaua în meniul de mic dejun sau o înlocuiește complet, iar conținutul de lapte le oferă italienilor o senzație de sațietate și energie. Conform obiceiului italian, nu poți comanda decât după-amiaza un espresso sau un mic negru, care ajută la digestie (laptele nu este bun pentru digestie). Mulți turiști optează fără să știe pentru un cappuccino după-amiaza în timpul șederii lor în Italia și, mai rău, o fac la prânz sau la cină! Este mai bine să renunțați la această idee și să vă păstrați pofta de cafea cu lapte pentru dimineața.


Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *