Nu beți cafea în timpul prânzului sau seara. Consecințele pot fi devastatoare


Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!

Cafeaua este o băutură care a devenit o parte integrantă a vieții de zi cu zi pentru mulți dintre noi. Cei mai mulți dintre noi nu își pot imagina dimineața fără ea, iar absența unei băuturi tari înseamnă adesea o stare de spirit mai proastă sau o lipsă de energie. Datorită conținutului de cofeină, cafeaua are un efect pozitiv asupra concentrării noastre, ne oferă energie și ajută la combaterea somnolenței. Cu toate acestea, este important de știut că în anumite circumstanțe, consumul de cafea poate să nu fie sănătos.

Dacă ți se pare că cafeaua cu cina este o idee bună și că o ceașcă de espresso revigorant îți va ascuți simțurile la o petrecere după câteva băuturi „profunde”, te înșeli destul de mult. Vezi de ce nu ar trebui să te ferești de astfel de combinații.

De ce nu ar trebui să combinați cafeaua cu alcool?

Mulți oameni cred că o ceașcă de cafea băută la o petrecere te va ajuta să te trezești puțin. Cu toate acestea, în realitate, această practică nu numai că nu funcționează, dar este și asociată cu consecințe neplăcute. După cum subliniază Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), cofeina poate masca efectele alcoolului, făcându-i pe băutori să se simtă mai atenți și, ca urmare, să bea mai mult alcool, ceea ce poate avea consecințe fatale.

Citeste si:  Cum să alegi uleiul de floarea soarelui: 4 lucruri pe care să le cauți atunci când cumperi

Cofeina nu afectează metabolismul alcoolului în ficat. Spre deosebire de credința multor oameni, cafeaua nu reduce concentrația de alcool în aerul expirat și în sânge, așa că nici nu se poate trezi și reduce slăbiciunea cauzată de consumul de alcool. Experții avertizează, de asemenea, că combinația dintre cafea și alcool ne împovărează în mod disproporționat nu numai ficatul, ci și pancreasul.

Cafea pentru cina? Iată de ce este o idee proastă

Consumul de băuturi cu cofeină cu și după mese reduce absorbția fierului; în cazul fierului non-hem, rata de absorbție este redusă cu până la 90%. Sursele de fier non-hem includ leguminoase, iar sursele de fier hem includ țesuturi animale, cum ar fi carnea roșie. Cafeaua și produsele cu cofeină nu prezintă un efect atât de semnificativ asupra absorbției fierului hem, dar încă nu este o combinație benefică.

De aceea, se recomanda evitarea consumului de cafea cat si de ceai in timpul meselor si in perioada de perimenopauza. Deci, cât timp durează înainte să poți bea cafea fără să-ți faci griji cu privire la absorbția afectată a fierului? O oră după prânz sau înainte de prânz este timp suficient.

Citeste si:  Cum să înălbiți plasticul: cele mai eficiente metode dezvăluite

Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *