Puteți pregăti o mulțime de preparate sănătoase și gustoase din dovleac. De obicei, cei care au pivniță, pivniță, sau măcar un balcon nu au probleme în a-l depozita.
Dar în fiecare dintre aceste cazuri este necesar să aveți o idee despre cum să depozitați corect recolta.
Cel mai simplu mod este să tăiați, să decojiți și să înghețați, dar compartimentul congelator, după cum știți, nu este din cauciuc. Asta fac gospodinele cu experiență.
Cum se păstrează dovleacul
1. Recoltați pe vreme însorită sau uscată. Dacă vremea o împiedică, atunci înainte de a depozita dovleacul, acesta ar trebui să fie uscat într-o zonă bine ventilată timp de două săptămâni.
Este indicat ca temperatura în el să fie de aproximativ 25 de grade Celsius.
2. Se recomanda depozitarea dovleacului impreuna cu tulpina. Prin urmare, atunci când îl tăiați din gene, lăsați 5-10 cm în rezervă.
Fără tulpină, dovleacul este depozitat mult mai rău și adesea se strică.
3. Fructele necoapte trebuie așezate într-un loc întunecat și uscat, cu o temperatură a aerului de 5-15 grade Celsius. Se pot coace.
4. Recolta recoltată coaptă trebuie ținută la soare ceva timp înainte de depozitare.
Astfel le poți sorta pe cele care încep să se deterioreze în timp.
În același timp, lumina soarelui va promova vindecarea daunelor.
5. Dacă vremea este înnorată, puteți dezinfecta dovlecii în alte moduri.
Unul dintre acestea este tratamentul cu o soluție pe bază de Bacillus subtilis.