Slovacii beau acest tip de cafea în cantități mari. Te face să te îngrași și să te simți rău


Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!

O ceașcă de cafea neagră are doar trei calorii. Cu toate acestea, o cantitate mică de ingrediente poate transforma această băutură sănătoasă într-o masă cu calorii comparabilă cu o cină copioasă. Greu de crezut? Într-un renumit lanț de cafenele, o băutură mare de cafea cu lapte are până la 700 de calorii. Aditivii pe care îi punem în cafea nu dispar ca prin minune.

Pentru mulți oameni, consumul regulat de cafea are multe beneficii. Alții, în special cei care sunt mai sensibili la cofeină, pot experimenta un disconfort sever și neplăcut după ce au băut chiar și o ceașcă mică din această băutură. Cu toate acestea, uneori aceste simptome neplăcute nu sunt cauzate de cafea în sine, ci de ingredientele pe care le adăugăm. Care sunt aceste produse?

Care cafea este cea mai proastă pentru sănătatea noastră?

Cafeaua la care adaugam ingrediente dulci devine un desert bogat in calorii. Te întrebi de ce te îngrași, te simți letargic, ai probleme gastrointestinale neplăcute? Poate fi pentru că consumați în mod regulat cafea care a fost îmbunătățită în acest fel – cu mult lapte, frișcă, siropuri, spumă, puternic îndulcită sau cu adaos de „smântână” nocivă.

Citeste si:  De ce merele trebuie păstrate separat de alte fructe: o explicație neașteptată - notă pentru gospodine

Toate acestea măresc semnificativ valoarea calorică a băuturii. Cu cât? O cafenea mare cu latte dintr-un lanț popular de cafenele are… 700 de calorii. Trei astfel de cafele asigură mai mult de 100% din necesarul zilnic de energie al unui adult obișnuit.

La aceasta se adauga adesea siropuri (artificiale si nesanatoase) si frisca (de obicei in spray, adica pline de chimicale). O doză atât de mare de zahăr eliberată prin mai multe „înghițituri” va da corpului așa-numita „kick”, dar această „kick” nu durează mult, iar atunci când nivelul de energie începe să scadă, provoacă oboseală, somnolență. Aveți simptome similare, mai ales după cafea la serviciu? Verificați să nu exagerați cu ingredientele.

Cafelele pe care ar trebui să le eviți ca naiba

Mulți dintre noi caută cafea instant. Acest produs este un analog mai slab al cafelei tradiționale. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, când vine vorba de efecte asupra sănătății, ambele se laudă cu proprietăți similare. Totuși, să nu ne lăsăm păcăliți de cafelele „xw1”. Acestea sunt și solubile, dar pline de zahăr, arome și o listă întreagă de ecouri. Care este compoziția unei astfel de cafele „3 în 1”?

Citeste si:  Cum să curățați perdelele de praf și bacterii: o metodă fără spălare

„Zahăr, sirop de glucoză, ulei de miez de palmier complet hidrogenat, cafea solubilă 7,9%, amidon de tapioca, stabilizatori (E331, E340, E452, E451), proteine ​​din lapte, sare, emulgatori (E471, E472e), arome”.

Nu este nimic rău în a bea cafea cu lapte sau chiar zahăr dacă nu o putem înghiți altfel. Cu toate acestea, cel mai important lucru este moderația. După cum vezi, este ușor să pierzi discernământul, cafeaua necesită mult, dar toți acei aditivi nu dispar și transformă o băutură sănătoasă într-un desert greu de digerat, cu calorii comparabile cu o cină grasă.


Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *