Un frigider este un dispozitiv indispensabil care prelungește semnificativ durata de valabilitate a multor produse alimentare.
Și totul datorită temperaturii scăzute, care nu permite alimentelor să înceapă să se strice din timp.
Totuși, asta nu înseamnă că absolut toate produsele trebuie trimise la unitatea frigorifică.
Există alimente care sunt extrem de afectate negativ de frig.
Alimentele își pierd gustul strălucitor și consistența normală.
Ce alimente nu trebuie păstrate la frigider?
Nu mai așezați următoarele alimente pe rafturile, ușa și compartimentele speciale ale aparatului:
- cartof;
- piersici;
- ceapa;
- roșii;
- usturoi.
Oricare dintre produsele de mai sus devine mai puțin gustos (sau chiar fără gust) atunci când este expus la temperaturi scăzute pentru o perioadă lungă de timp.
În plus, unii pun pâine în frigider. Acest lucru nu merită făcut. Da, păstrarea în frigider prelungește „durata de viață” a produsului făină. Dar, în același timp, îl privează de gustul său strălucitor.
Prin urmare, renunțați la obiceiul de a depozita pâinea. Cumpărați doar cât puteți mânca în viitorul apropiat.