Daca esti intrebat care este cel mai murdar loc din bucatarie, cel mai probabil vei raspunde ca este aragazul.
Și acest lucru nu este surprinzător, pentru că folosim plita în fiecare zi, de câteva ori pe zi.
Acesta este motivul pentru care este necesar să spălați suprafața cu aceeași regularitate, adică în fiecare zi, pentru a scăpa de bucăți de mâncare și de petele grase.
Dar curățarea aragazului și a arzătoarelor nu rezolvă complet problema. Grila este adesea trecută cu vederea, dar, apropo, nu necesită mai puțină atenție.
Pentru a pune în ordine acest detaliu, gospodinele cu experiență folosesc adesea pudră de muștar.
Pentru a face demachiantul, se amestecă două linguri de muștar cu o linguriță de suc de lămâie și se adaugă o cantitate mică de apă pentru a crea o pastă groasă.
Acest amestec este apoi aplicat direct pe grătar și lăsat acolo timp de 20 de minute.
La expirarea timpului alocat, nu mai rămâne decât să treci peste suprafața de curățat cu o racletă metalică.
La sfârșitul procedurii, spălați grătarul sub apă caldă și asigurați-vă că îl ștergeți.