Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!
Multă vreme, cafeaua instant a fost probabil cea mai comună formă pe care o consumau slovacii. Abia în ultimii ani au început să le placă și alte tipuri de cafea, care de obicei sunt de o calitate mult mai bună. Cu toate acestea, tradiția cafelei instant este încă foarte puternică și în multe gospodării este o parte integrantă a micul dejun sau a gustării de după-amiază.
Popularitatea cafelei instant este cauzată de o combinație a mai multor factori. In primul rand este simplitatea prepararii, pentru care nu ai nevoie de nimic in afara de cafeaua in sine si de apa fierbinte cu care o toarni. Așa că este clar că cu greu vei găsi ceva mai practic în căsuțele pe care slovacii le iubesc atât de mult. Totuși, lanțurile multinaționale, care au prezentat aici cafeaua instant ca ceva grozav cu campanii scumpe, își poartă și ele partea de vină. Totuși, din punctul de vedere de astăzi, pare mai probabil că au vrut să vândă un produs cu marjă mare pe această piață, care nu mai prezenta un asemenea interes în țările occidentale.
Cum a fost creată cafeaua instant
Dar să nu condamnăm imediat cafeaua instant, pentru că are o istorie destul de interesantă. Originile sale datează din 1901, când a fost produs pentru prima dată, în mod surprinzător, în Japonia. Cu toate acestea, multă vreme a fost doar un moft al unui grup limitat de oameni. Nu a câștigat popularitate în masă decât în 1937, când Nestlé a lansat prima pudră de cafea, care a câștigat rapid popularitate în armata SUA în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Producerea cafelei instant
Este într-un fel paradoxal, dar de fapt de înțeles. Așa cum prepararea finală a cafelei instant acasă este simplă, procesul de producere a acesteia este și mai complex. Este probabil cel mai complex model de producție dintre toate cafelele.
Baza este boabele de cafea verde care sunt decojite din cireșe de cafea. Aceasta trebuie apoi să treacă prin procesul standard de prăjire ca orice altă cafea. Apoi este gătit în așa-numitele extractoare. Vă puteți imagina pe acestea ca pe niște cilindri robusti din oțel inoxidabil în care se produce un extract de cafea foarte puternic din boabe prăjite.
Cu toate acestea, producția este departe de a se termina. Extractul de cafea se ia si se raceste la minus 4 grade Celsius. Acest lucru este pentru a-i păstra gustul și aroma. Există și alți pași care au ca rezultat granule de cafea într-un recipient pe care îl cumpărați din magazin.
Problema procesului de producere a cafelei instant este că materia primă este prelucrată aici în bucăți gata făcute și astfel calitatea este afectată semnificativ. De exemplu, uleiurile sau uleiurile esențiale din boabele de cafea se pierd.
Calitatea cafelei are de suferit
Procesul lung de preparare are ca rezultat ca gustul standard al cafelei instant să fie foarte amar. Producătorii încearcă apoi să compenseze acest lucru în diferite moduri, astfel încât să poată revendica „gustul adevărat al cafelei” în campaniile lor de marketing. Totuși, așa cum știe orice iubitor de cafea adevărat, acest Sfânt Graal poate fi abordat doar de la distanță foarte mare.
Pe scurt, cafeaua instant nu va avea niciodată gust de cafea proaspăt prăjită. De fapt, el nu poate. Mai degrabă decât cafea, este o băutură de cafea. Pe de altă parte, nu are sens să judeci oamenii cărora le place și să-l bea din diverse motive.
Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!