Ați cumpărat unt, dar nu sunteți sigur de calitatea produsului?
Apoi urmați un pas simplu pentru a afla dacă bara galbenă conține componente nenaturale și impurități nedorite.
Pentru a obține informațiile necesare, pur și simplu aruncați o bucată de unt într-un recipient cu apă clocotită.
În continuare, trebuie să analizați starea produsului.
Când se află într-un lichid foarte fierbinte, uleiul de înaltă calitate prezintă un comportament, în timp ce uleiul de calitate scăzută prezintă un comportament complet diferit.
O modalitate simplă de a verifica calitatea untului
Mai întâi, luați un recipient adânc și turnați în el apă care tocmai a fost adusă la fierbere.
Apoi, tăiați o bucată mică din batonul de unt.
Puneți această bucată de produs în apă clocotită.
Apariția rapidă a unei pete grase pe suprafața lichidului este un semn foarte bun. Indică faptul că ați achiziționat ulei natural.
Dar dacă bucata de unt începe să nu se topească, ci să se destrame, atunci lucrurile stau rău: cel mai probabil, produsul conține componente de calitate scăzută și impurități periculoase.
Verificarea uleiului la temperatură scăzută
Există, de asemenea, o modalitate „inversă” de a verifica calitatea unui produs gras.
Puneți barul în congelator. După câteva ore, scoateți uleiul din frigider și încercați să tăiați produsul.
Untul congelat de înaltă calitate este puțin probabil să se transforme în felii egale. Cel mai probabil, va fi posibil doar împărțirea acestuia.
Pentru informare
Unt – un produs alimentar realizat prin separarea sau amestecarea smântânii obținute din laptele de vacă, mai rar – din laptele altor animale mari și mici.