Mulți gurmanzi sunt conștienți de faptul că depozitarea bananelor în frigider este nedorită.
Când sunt expuse la temperaturi scăzute, aceste fructe tropicale își pierd gustul și beneficiile strălucitoare.
Astfel, este mai bine să lăsați fructele galbene pe masa din bucătărie.
Dar există o problemă: temperatura camerei poate face ca fructele să înceapă să se înnegrească prea devreme.
Și este posibil ca pulpa de banane aflată în afara frigiderului să se transforme în „terci” chiar a doua zi.
Doriți să prelungiți serios durata de valabilitate a produsului dvs.? Există un mic truc care vă permite să obțineți rezultatul dorit.
Ce să tai din banane
Partea „extra” a fructului este coada.
Tăiați-l din fiecare fruct.
Dar nu exagera: pielea ar trebui să-și mențină integritatea. Pulpa nu trebuie expusă. În caz contrar, fructele nu vor mai putea fi păstrate: va trebui consumat imediat.
Dar dacă tăiați coada cu grijă, veți prelungi semnificativ durata de valabilitate a fructelor.
Banana va fi protejată de înnegrire și deteriorare pentru o lungă perioadă de timp.
În același timp, rețineți: înainte de a consuma fructele, trebuie să verificați și să analizați cu atenție starea acestuia. O consistenta ciudata si cel mai mic miros neplacut sunt motive pentru a arunca fructele.
Pentru informare
Banană – denumirea fructelor comestibile ale plantelor cultivate din genul Banana (Musa); De obicei, acestea sunt înțelese ca Musa acuminata și Musa × paradisiaca, precum și Musa balbisiana, Musa fehi, Musa troglodytarum și o serie de altele.