Dacă, la intrarea în bucătărie, începeți să vă încreți nasul din cauza unui miros neplăcut, există doar două opțiuni – fie duhoarea vine de la frigider, fie vinovatul în situația actuală este coșul de gunoi.
Și, după cum arată practica, al doilea scenariu este cel mai comun.
Dar de ce să fii surprins? Puțini oameni își clătesc coșul de gunoi de fiecare dată când scot un sac de deșeuri.
Prin urmare, concluzia este simplă: trebuie doar să depuneți puțin efort și să acordați atenția cuvenită curățării coșului de gunoi pentru a nu suferi de „aroma” respingătoare. Pentru a face acest lucru, este suficient să spălați găleata aproximativ o dată pe săptămână. Cel mai comun agent de curățare este apa caldă cu adăugarea unei cantități mici de detergent.
Pentru a scăpa de petele încăpățânate, ar trebui să utilizați o soluție dintr-o lingură de sifon, 0,5 linguriță de praf de spălat și 100 ml apă.
Ei freacă găleata cu ea atât în interior, cât și în exterior, așteaptă aproximativ 10 minute, apoi clătesc și șterg recipientul cu o cârpă.
În cele din urmă, vom împărtăși un truc de viață util pentru cei care nu doresc ca coșul de gunoi să emită mirosuri neplăcute.
Trebuie să turnați puțin așternut pentru pisici în el și să adăugați câteva picături de ulei esențial. Umplutura va absorbi excesul de umiditate, iar uleiul va oferi o aromă plăcută.
Pentru informare
Coșul de gunoi este un container personal pentru colectarea deșeurilor.