Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!
Vă răsfățați în mod regulat cu o ceașcă de cafea instant? Să aruncăm o privire la modul în care se face de fapt cafeaua instant și ce bem de fapt. S-ar putea să fii surprins.
Istoria cafelei instant începe în 1901, când omul de știință japonez Satori Kato a introdus pentru prima dată pudra de cafea. Cu toate acestea, nu a fost un antreprenor în trup și suflet, așa că nu a fost pionier al primei forme de cafea instant. Câțiva ani mai târziu, cercetătorul George Washington și-a folosit descoperirea și și-a început marea afacere în timpul Primului Război Mondial. La vremea aceea, soldații nu aveau timp să pregătească o ceașcă de cafea potrivită.
Metode de bază de preparare a cafelei instant
Procesul de producție a cafelei instant implică prepararea cafelei din boabe de cafea măcinate. În pasul următor, cafeaua este modificată într-unul din modurile pe care le-am descris. Prima metodă este sublimarea. Mai întâi se îngheață cafeaua, apoi se evaporă cristalele de gheață și se formează granulele. Aceasta este uscare prin congelare. A doua metodă este uscarea cafelei preparate cu aer cald.
Cu toate acestea, temperaturile ridicate sunt destul de dăunătoare cafelei. Prin urmare, producția este mai complicată. La uscare prin pulverizare, un concentrat puternic de cafea este pulverizat în picături fine în partea de sus a turnului de uscare, iar aerul fierbinte permite apoi picăturilor de cafea uscate să cadă în fundul buncărului.
Cafea instant
Preferința pentru cafea instant, cum ar fi supele instant și terciurile, este de fapt o preferință pentru alimentele modificate chimic. Dacă mănânci sănătos, cafeaua instant probabil că nu se încadrează în dieta ta. Cafeaua măcinată industrial nu este ceașca ta de cafea. Nici măcar calitatea boabelor de cafea folosite nu este cea mai bună. Boabele folosite la prepararea cafelei instant sunt de cea mai scăzută calitate posibilă.
Unde se produce aroma de cafea
Cafeaua instant capata aroma, mirosul si gustul prin adaugarea unor substante care nu-si au locul in cafeaua adevarata. Dacă aveți cafea bine pregătită din boabe proaspăt măcinate, aceasta nu poate fi comparată cu cafeaua instant. Gustul cafelei adevărate nu poate fi înlocuit. Si cu calitatea e la fel. Dacă bei cafea instant de marcă sau cafea instant organică, nu este cu mult mai bine. Trecerea la boabe de cafea de calitate este, de asemenea, mai blând cu stomacul.
Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!