Nu mai este nevoie să umplem pivnițele pline cu cartofi pentru iarnă. În magazin puteți cumpăra oricând orice varietate de legume rădăcinoase autohtone sau importate.
Vrei să salvezi recolta pe care o crești cu propriile mâini și poți face asta cu ajutorul unor mici trucuri.
Vă vom spune în ce condiții trebuie să păstrați tuberculii de cartofi și ce trucuri îi ajută să rămână proaspeți.
Termeni
1. Leguma se păstrează cel mai bine la o temperatură de 4-6 grade Celsius. Este important să evitați fluctuațiile și schimbările bruște.
2. Camera pentru depozitarea culturilor trebuie să fie uscată și ventilată. Este important ca cartofii să nu fie expuși la lumină și să fie depozitați departe de aparatele de încălzire.
3. Următoarea condiție este umiditatea aerului între 85-95%. Dacă această cifră este sub 75%, cartofii vor deveni letargici.
4. De asemenea, trebuie să rețineți că soiurile târzii de legume se păstrează până în primăvară. Cartofii cu coacere la mijloc durează până în Anul Nou, iar soiurile timpurii durează 2-3 luni.
Trucuri
O metodă populară de depozitare a cartofilor împreună cu sfecla este aceea de a împiedica încolțirea tuberculilor.
Oamenii folosesc, de asemenea, castane, ghinde, precum și mentă și pelin pentru a îmbunătăți condițiile de depozitare a cartofilor.
Dar cel mai important lucru este să verificați periodic siguranța culturii. La urma urmei, din cauza unui tubercul bolnav, întregul stoc poate începe să se deterioreze.
Pentru informare
Cartofii sunt un tip de plante erbacee tuberoase perene din genul solanaceelor din familia Solanaceae. Este un produs alimentar important, dar datorită conținutului de solanină poate prezenta un risc pentru sănătate.