Ouăle de ce culoare sunt mai sănătoase: experții ne spun la ce nu ar trebui să acordați atenție atunci când alegeți un produs de pui

Orice client dintr-un magazin a fost întrebat cel puțin o dată ce culoare trebuie să numere ouăle de găină.

Crezând că ouăle cu coji colorate sunt oarecum diferite de cele albe, toată lumea încearcă să le ia pe cele colorate.

La ce trebuie să acordați atenție atunci când alegeți ouăle și la ce nu ar trebui, au spus experții Roskachestvo.

Noi nu acordăm atenție

1. Ouăle colorate au aceeași compoziție ca și cele albe. Singura diferență este că au fost puse de diferite găini ouătoare – „brunet” sau „blonde”.

2. Cochilie netedă sau aspră – aceasta este o altă poveste. Nu vă lăsați păcăliți să credeți că ouăle cu coajă aspră sunt de proastă calitate. Acest lucru este confirmat de testele de laborator.

ouă
Foto: © Belnovosti

3. „Bio” și „Eco” sunt doar un truc al producătorului. Nu există nicio certificare pentru această caracteristică și etichetele nu garantează nimic.

Vă rugăm să rețineți

1. Data producției și termenul de valabilitate trebuie să fie indicate pe ambalaj.

Citeste si:  Pentru a evita plânsul când tăiați ceapa, ungeți-vă cuțitul cu acesta: un secret pe care toată lumea ar trebui să-l cunoască

2. Trebuie indicate informații despre producător. Este clar că cu cât produsul se deplasează mai mult de la producător la tejghea, cu atât este mai rău pentru produs.

3. Învelișul nu trebuie să aibă crăpături, așchii, pene sau urme de excremente – trebuie să fie curat.

4. Ouăle trebuie depozitate în tăvi curate și uscate, fără mirosuri străine, mucegai sau pete. Pericolul este că ouăle absorb totul ca un burete.

Semnele rămase nu sunt importante atunci când alegeți și cumpărați un produs din pui.

Pentru informare

Oul este un produs alimentar comun. Cele mai populare ouă sunt ouăle de găină, deși orice ouă de pasăre poate fi consumată de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *