Răzătoarea este un articol necesar, dar, din păcate, nu etern.
Adesea, gospodinele care constată că „unealta de lucru” lor a devenit plictisitoare nu se pot gândi la nimic mai bun decât să cumpere o nouă răzătoare, trimițând-o pe cea veche la fier vechi.
Există o altă categorie de bucătari care se ocupă de o răzătoare nou-nouță, o păstrează în condiții speciale și o îngrijesc într-un mod special. Dar, după cum arată practica, multe eforturi depuse nu pot prelungi decât scurt durata de viață a ustensilelor de bucătărie.
Dacă nu doriți să vă deranjați să cumpărați o răzătoare, dar nu v-ar deranja să economisiți bani la cumpărarea uneia noi, ar trebui să vă alăturați celei de-a treia categorii de gospodine care au stăpânit priceperea de a readuce un „accesoriu” la ascuțimea de odinioară.
Se pare că pentru a face răzătoarea din nou ascuțită, trebuie doar să o freci cu folie.
De acord, chiar și un elev de clasa întâi poate face față unei astfel de sarcini, deoarece tot ce trebuie să faci este să treci de mai multe ori o foaie de folie de-a lungul părții plictisitoare a răzătoarei.
Foaia de aluminiu va reîmprospăta marginile tăietoare ale găurilor și va îndepărta reziduurile zdrobite – adesea acestea reduc eficiența unealtei.
Drept urmare, răzătoarea pe care o cumpărați va rămâne în stare bună mult timp.
Pentru informare
O răzătoare de uz casnic este o unealtă de bucătărie pentru tocat (răzuit) produse alimentare: legume, brânză și altele.