Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!
Într-o zi ai citit un articol despre cafeaua că este sănătoasă, iar a doua zi ai citit că este un ucigaș. Foarte des este prezentată teoria că cafeaua este sănătoasă, dar în cantități limitate și fără adaos de zahăr și lapte. Să aruncăm o privire mai atentă la această opinie.
Bem cafea de calitate in doze adecvate
Una dintre cele mai mari probleme cu cafeaua poate fi că încercăm să economisim din ea. Daca nu vrem sa ne facem rau inutil, este bine sa bem cafea facuta din boabe de calitate si pregatita corespunzator. De asemenea, nu ar trebui să exagerăm cu dozajul – dacă cafeaua este cu adevărat benefică, atunci doar dacă nu bem prea mult din ea.
Pentru o persoană obișnuită fără probleme majore de sănătate, se recomandă o doză maximă de trei până la patru căni pe zi. Tinerii, bătrânii și persoanele care suferă de probleme cardiovasculare ar trebui să bea o cantitate mai mică de cafea. Cafeaua ar trebui apoi evitată complet de persoanele al căror corp este tulburat – de exemplu, dacă provoacă insomnie, palpitații sau probleme cu stomacul.
De ce să nu o îndulcești
Primul motiv este pur gourmet. Zahărul perturbă însuși gustul cafelei și ne fură de experiența specifică gourmet pe care o poate oferi cafeaua bună.
Al doilea motiv este legat de un stil de viață sănătos. Zahărul din cafea este pur și simplu zahăr suplimentar. Chiar dacă ne uităm la cât zahăr consumăm într-o zi, avem tendința să uităm puținul pe care îl punem în cafea. Și zahărul este stocat inutil în corpul nostru, fără a aduce niciun beneficiu mai mare.
De ce să nu adaugi lapte sau smântână
Cu crema e putin mai complicat. Unii experți, în schimb, recomandă adăugarea de lapte sau smântână, pentru că fac cafeaua mai moale și sistemul nostru digestiv se poate descurca mai bine.
Pe de altă parte, combinația de cafea și lapte sau smântână poate fi iritante pentru unele persoane. Și la fel ca și în cazul zahărului, acestea sunt calorii suplimentare pe care organismul le preia inutil, ceea ce schimbă din nou semnificativ gustul băuturii.
Concluzie
Adevărații iubitori de cafea o beau neagră, fără adaos de zahăr sau lapte, pentru că vor să se bucure de gustul fiecărei cești. În general, se recomandă să nu se îndulcească; adăugarea de smântână sau lapte trebuie ajustată în funcție de modul în care organismul reacționează la această combinație.
Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!