Nu beți cafea dacă ați mâncat aceste alimente. E mai dăunător


Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!

Cafeaua stimulează activitatea și dă energie, dar servită cu aceste produse va provoca mai mult rău decât bine. Aflați cu ce nu ar trebui să combinați cafeaua. Datorită acestor cunoștințe, puteți evita potențialele probleme de sănătate.

Cafeaua este una dintre cele mai răspândite băuturi din lume. Mulți dintre noi nu își pot imagina o zi fără cel puțin o ceașcă din această băutură aromată. Cafeaua este o sursa de energie, ofera antioxidanti care ajuta la combaterea radicalilor liberi, ne accelereaza metabolismul si are un efect benefic asupra memoriei si concentrarii. Cu toate acestea, trebuie reținut că unele produse pot reacționa negativ cu cafeaua.

Cafeaua elimină vitaminele și mineralele din organism?

Deși există multe mituri despre leșierea vitaminelor și mineralelor din organism prin cafea, adevărul este puțin diferit. Consumul de cafea nu cauzează în mod direct pierderea de vitamine și minerale care sunt importante pentru sănătatea noastră, dar poate afecta absorbția acestora. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că cafeaua poate afecta absorbția și metabolismul unor medicamente și suplimente nutritive. Consumul de cafea în același timp cu medicamentele poate afecta eficacitatea acestora sau poate duce la interacțiuni nedorite. Prin urmare, nu este recomandat să consumați cafea în decurs de două ore după administrarea medicamentului.

Citeste si:  Cum să vă protejați zona de lucru de grăsime și funingine: luați sfaturi bune înainte de sărbători

Ce să nu combinați cu cafea?

Ce alimente nu trebuie combinate cu cafea? Dacă mănânci brânză de vaci la micul dejun, ar trebui să te abții de la o ceașcă de cafea. Cafeaua limitează absorbția calciului și, prin urmare, nu trebuie luată cu alimente care conțin produse lactate precum iaurt, brânză de vaci sau chefir.

De asemenea, dacă masa ta include alimente bogate în fier, cum ar fi leguminoasele sau carnea, ar trebui să evitați să le combinați cu cafea. Cofeina din cafea poate reduce absorbția fierului, ceea ce pe termen lung poate duce la deficit de fier și anemie. La fel, produsele bogate în zinc, precum peștele, carnea de porc, ouăle sau brânza, trebuie consumate separat de cafea. Cofeina poate afecta absorbția zincului, ceea ce poate duce la probleme de sănătate legate de deficiența acestuia.


Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *