Mulți oameni iubesc portocalele. Acești reprezentanți ai citricelor nu sunt doar gustoși, ci și sănătoși.
Portocala este o sursa de cantitati mari de vitamine si minerale; conține, de asemenea, calciu, magneziu, zinc și fier.
Beneficiul incontestabil este că vă permite să compensați deficiența de vitamine din organism, să întăriți sistemul imunitar și să îmbunătățiți funcționarea inimii și a vaselor de sânge.
Toate aceste avantaje vă vor deveni disponibile numai dacă cumpărați citrice foarte bune, de înaltă calitate.
Din păcate, uneori oamenii nu cumpără ceea ce își doresc, pentru că nu disting fructele coapte și de înaltă calitate de cele „defecte”.
Iată câteva recomandări la ce ar trebui mai întâi să fii atent atunci când alegi portocale.
Greutate. Cu cât fructul este mai greu, cu atât este mai probabil să fie copt.
Dacă fructul este mare, dar ușor, acesta poate fi uscat și fără gust.
Elasticitate. Simțiți-vă liber să simți portocala. Dacă se dovedește a fi prea moale, probabil că este deja prea vechi.
Amintiți-vă: portocala nu trebuie să fie moale și liberă și mai ales să nu aibă semne de deformare.
Culoarea coajelor. Culoarea depinde de varietate. Fructele coapte pot varia de la portocaliu strălucitor la pal, cu o nuanță verzuie.
Cu toate acestea, indiferent de soi, nu ar trebui să existe zone verzui sau pete maronii pe coajă.
Maturitatea unei portocale este indicată de culoarea strălucitoare și uniformă a coajei sale.
Pentru informare
Portocala este fructul portocalului. Este un hesperidium – o boabă multi-loculară.